maanantai 24. tammikuuta 2011

"Olet 5 kiloa hoikempi kuin luulet"



Tilaan itselleni Kunto Plus - lehteä ja ajattelinkin nyt kirjoittaa eräästä artikkelista, joka löytyi uusimmasta lehdestä.

___

Artikkelin otsikko on "Olet 5 kiloa hoikempi kuin luulet" - vapaudu haamukiloistasi, kerromme nyt, miten.

Artikkelissa kerrotaan kuinka naiset usein erehtyvät pitämään itseään lihavampina kuin mitä he todellisuudessa ovat. Lehti oli toteuttanut kokeen, johon osallistui kolme naista. Kaikkien kolmen naisen valokuvista manipuloitiin kolme erilaista kuvaa. + 5kg, + 10kg ja +15kg. Lisäksi normaali kuva. Kun naisia pyydettiin valitsemaan oikea kuva, kaikki valinnat osuivat kuviin, joissa he olivat todellista lihavampia. Mutta miksi näin?

Syynä ovat aivot. Ne vääristävät omaa kehonkuvaa ja nainen näkee itsensä peilistä lihavampana kuin hän todellisuudessa on. Käsitämme itsemme leveämpänä ja lyhyempänä kuin oikeasti olemme. Tämä "virhe" aivoissamme johtuu siitä, että eri ruumiinosilla on eri suuruiset vastineet aivoissa. Mitä enemmän hermoratoja tietyn ruumiinosan ja aivojen välillä kulkee, sitä suuremmaksi käsitämme sen. Lisäksi naiset ovat alttiimpia kuin miehet televisio-ohjelmien ja elokuvien syöttämille ideaaleille kauneudesta ja hoikkuudesta.
___

Mitä mieltä olette tästä artikkelista? Olen huomannut, että itselläni ainakin on kehonkuva jonkun verran vääristynyt. Ehkä se johtuu siitä, että pudotin niin paljon painoa silloin viime vuonna, etten ole vielä ymmärtänyt minkä kokoinen oikeasti olen. Tarkkailen joka päivä esimerkiksi sitä, että kiristääkö farkut vai ei. Sitten jo ne kiristää tunnen oloni pullukaksi. Ihan tyhmää, mutta niin se on. Sitten yritän saada turvotuksen pois juomalla paljon vettä ja syömällä kevyesti. Seuraavana päivänä farkut eivät toivottavasti kiristä enää niin paljoa. :D

Lisäksi on hankala toimia vaatekaupassa. Yleensä otan vaaterekiltä vanhasta tottumuksesta koon M tai 38 vaatteita. Sovituskopissa tajuankin, että pykälää pienemmän istuisivatkin paremmin. Ja niinhän ne istuvatkin.

Mutta toisaalta onhan se parempi, että on hoikempi kuin luulee kuin että olisi lihavampi kuin luulee.. :D Hehheh. Onkohan jollain kokemuksia tästä ilmiöstä?

Mutta hyvää alkavaa viikkoa kaikille. Lupaan kirjoittaa vielä hiihtotreeneistä loppuviikosta. :)

Tsemppiä!

tiistai 18. tammikuuta 2011

Hiihtoa, tanssia ja koulua..



Heipähei lukijat.

Olen tällä hetkellä luennolla ja jostain syystä näin klo 18 jälkeen ei enää luento jaksa kiinnostaa. Kivempi kirjoitella tänne, vaikka se ei välttämättä tenttitulosten kannalta ole kannattavaa. ;)

Viikonloppu taas tuli ja meni. Aika juoksee kun on paljon tekemistä. Olin poikaystäväni luona ja kävimme lauantaina teatterissa. Näytelmä oli pienen teatterin melko kantaaottava ja ehkä hieman absurdi näytelmä, mutta kyllä tykkäsin. Teatteri on aina hyvää, oli se sitten tehty missä muodossa tahansa. Pidättekö te teatterista?

Viikonloppuna aloitettiin poikaystävän kanssa treenaaminen tulevaan hiihtokilpailuun Pirkan hiihtoon, joka pidetään maaliskuun ensimmäinen sunnuntai. Tarkoitus olisi hiihtää vapaalla tyylillä 45km ilman kuolemista. ;) Se olisikin helppo nakki jos voisi hiihtää ihan omaa tahtia, mutta tahtia on kuitenkin pidettävä yllä koko matkan ajan (en halua olla viimeinen). Siispä 3-4 kertaa viikossa on mentävä hiihtämään ja pyrin treenaamaan nimenomaan nopeutta. Kestävyyttä minulta kyllä löytyy luultavasti tarpeeksi. Hiihdimme lauantaina 13km ja sunnuntaina 15km. Sunnuntaina katsoimme jopa kelloa: 7,5km meni aikaan 45min. Tuosta pitäisi saada aikaa reilusti pois. Siis toivottakaa onnea tähän hurjaan projektiin! Kertoilen lisää hiihtotreeneistäni mikäli jotakuta kiinnostaa. :)

Hiihtopäiväkirja tänä talvena:
7km
13km
15km
_____
= 35km

Jepjep. Mutta nyt takaisin luennon pariin.

torstai 13. tammikuuta 2011

Hola todos! :)

Heipähei.

Kylläpäs taas yli viikko vierähti blogihiljaisuudessa. Täytyykin nyt hieman ryhdistäytyä kirjoittelussa jos kerran meinaan tänne kirjoitella. Hiljaisuus ei kuitenkaan ole tarkoittanut sitä että laiskottelisin, ei ei..

Ensinnäkin koulu alkoi täydellä teholla taas ja kursseja tuntuu olevan ylitsevuotavasti. On espanjaa, englantia, tieteellistä kirjoittamista, puheviestintää ja sitten on vielä se proseminaari ja kandin kirjoittaminen. Huhuuh. Onneksi vähensin töitä nyt radikaalisti vuoden vaihteessa. En selviytyisi koulusta millään jos olisin täyspäiväisesti edelleen töissä. Pakko saada ne kandin paperit ennen kesää!

Olen jatkanut detox-juoman hörppimistä ja nyt taitaakin olla jo puolet kuurista takana. Kieltämättä on ollut kyllä ihan hyvä ja kevyt olo. Voihan se olla, että olen muutenkin syönyt kevyemmin ja laadukkaampia elintarvikkeita. Lisäksi en ole polttanut tupakkaa viikkoon ja luulen että se on suurin syy siihen, että olo on kohentunut. Suussa ei maistu enää tuhkakuppi aamuisin ja tuntuu että ruokakin maistuu paremmalle. Mitään nollatoleranssi uudenvuoden lupausta en tehnyt, aion kyllä sallia itselleni savut silloin tällöin, mutta ARKIPOLTTAMINEN on loppu NYT! :)

Ja mikä olikaan parasta tällä viikolla? No tietenkin se, että tanssitunnit alkoivat taas ja olen nyt käynyt kolmella tunnilla ma, ti ja ke. Kolme tuntia viikossa veloittaa kyllä kukkaroa, mutta en haluaisi jättää mitään tunneista pois. Tanssiminen taitaakin olla oikeasti sellainen laji, jossa suorittamisen saa jättää kokonaan pois. Tärkeintä on itseensä keskittyminen ja pyrkiä omaan persoonalliseen liikkeeseen. Opettajan näyttämät liikkeet ovat ainoastaan raamit, joiden rajoissa saa ilmaista oman maun mukaan. Ihana laji! Uskomatonta, että pidin melkein seitsemän vuoden tauon tanssissa!

Siis mitä aion nyt?

1. Detox-kuuri loppuun
2. Kevyttä, terveellistä, tuoretta ruokaa
3. Hiilarimäärän tarkkailua (ts. ei leivän mussutusta)
4. Ei tupakkia
5. KOULUJUTTUJA!!

Jep. Tsemppiä kaikille! Kohta ne päivät alkaa oikeesti kirkastumaan! :)

tiistai 4. tammikuuta 2011

Detox puhdistuskuuri

Aloitin eilen MethodDrane Detox - puhdisdistuskuurin ja ajattelin, että teen postauksen nyt liittyen siihen. Olen pyrkinyt tekemään tällaisen kuonanpoistokuurin kerran vuodessa ja yleensä juurikin Joulun jälkeen. Detoxia saa ostettua luontaistuotekaupoista ja hyvin varustetuista kaupoista esim. sokos. Detox perustuu juomatiivisteeseen, jota lantrataan veteen "mehuksi" ja sitä sitten juodaan 1,5litraa 20 päivän ajan. 20 päivän kuuri maksaa 25-30e. Kyse ei siis ole mistään paastosta, vaan detoxia juodaan normaalin ruokavalion yhteydessä. Teho on parempi mitä kevyempi ja terveellisempi ruokavalio on.



Detox sopii niille, jotka kärsivät uupumuksesta, heikentyneestä vastustuskyvystä, hauraista hiuksista, elottomasta ihosta, ylipainosta, hitaasta ruuansulatuksesta, päänsärystä yms. Nämä kaikki oireet voivat olla seurausta siitä, että keho on ylikuormittunut kuona-aineista. Kuonainen keho = väsynyt keho.

Detox sisältää kuona-aineita poistavia yrttejä: rakkolevää, koivu ja mesiangervoa, latva-artisokkaa ja voikukkaa, takiaista ja keto-orvokkia, fenkkolia, vihreää teetä sekä omena, viinirypäle, luumu ja tamarindia. Lisäksi detoxia saa eri makuisina. Itse valitsin persikka-sitruuna makuisen juoman. Juoma on haalean ruskeaa, eikä kovin houkuttelevan väristä, mutta maku on ihan hyvä. :)

Itse siis aloitin kuurin eilen ja voin sanoa, että pissillä tulee rampattua jatkuvasti. Eli ilmeisesti juoma toimii kuten pitääkin. Nesteet ja kuonat ainakin poistuvat tehokkaasti. Uskon, että olo on 20 päivän jälkeen kevyempi ja parempi!

___


Kävien eilen myös kaupassa ostamassa kaikkea superterveellistä ja kevyttä ruokaa, jolla on hyvä käynnistää uusi vuosi. Mukaan tarttui salaattiaineksia, salaattisiemeniä, soijasuikaleita, vihanneksia, rahkaa, hedelmiä ja manteleita. Teinkin eilen soijavihannespaistosta ja fetasalaattia. Nam! Oli muuten aikas hyvää!



Soijavihannespaistos (2 annosta)

2dl soijasuikaleita
4dl vettä
Paljon mausteita oman maun mukaan (itse laitoin lihaliemikuution, curryä, grillimaustetta, pippurisekoitusta, paprikamaustetta)

Keitä soijasuikaleita n. 10 minuuttia kattilassa. Kun suikaleet ovat imeneet nesteet, jätä keitos maustumaan hetkeksi. Kaada ylimääräinen vesi pois ja ruskista suikaleet pannulla.

Lisää pannulle kukkakaali- parsakaali- porkkanasekoitusta (pakaste) n. 300g. Hauduta soijasuikaleita ja vihanneksia pienellä lämmöllä välillä sekoittaen kunnes vihannekset ovat lämpimiä.

Tee lisukkeeksi haluamasi salaatti. Itse lisäsin salaattiin vielä fetaa, raejuustoa sekä oliivia.

Jälkiruuaksi vaatimaton, mutta herkullinen rahka pakastemansikoiden ja mustikoiden kera. :P



Avot! Eikun syömään! :)

maanantai 3. tammikuuta 2011

Kesiksen uusi vuosi! :)

Heipähei muruset!

Mitäpä uuteen vuoteen kuuluupi? Tein tärkeän päätöksen ja päätän jatkaa blogiani piiiitkän tauon jälkeen. Toivottavasti se on edes joillekin teistä mukava uutinen. :) Paluu kirjoittamiseen johtuu siitä, että olen nyt ollut pari kuukautta laiskempaakin laiskempi ja se valitettavasti näkyy kropassa. Ou nou. Mitään katastrofaalista jojoilua ei ole tapahtunut, mutta liikunnan puutteesta tällä hetkellä kärsivä kroppani näyttää ikävän löysältä. Liikunnaton elämä näkyy valitettavasti myös naamassa. Silmäpussit tummuvat ja iho on muutenkin kalpea ja eloton. Haluan palauttaa liikunnan takaisin elämääni ja myös palauttaa terveellisen ruokavalion tuoman energisen olon! Lisäksi kevät ja pitenevät päivät ovat mitä parhaimpia syitä aloittaa taas terveellisempi elämä. :)

Koska en nyt enää panosta paljoakaan pelkästään laihtumiseen, pyrin tarjoamaan monipuolista terveys- , ruokavalio-, liikunta-, luomu- ja painonhallintakeskustelua. Vaikka tietysti tarkkailen painoani jonkun verran, ei blogini enää tule keskittymään pelkästään grammoihin, kiloihin ja vaakahyppelyyn. Alunperin laihdutusblogiksi tarkoitettu saa nyt vaihtua terveysblogiksi. (Vaikka nyt Joulumässäilyjen jälkeen toivoisinkin, että ylimääräinen turvotus lähtisi mahdollisimman nopeasti pois) ;)

Siispä uusi vuosi ja uudet kujeet!

Tänään olikin hyvä päivä aloittaa taas kesäkuntoon ´11 projekti. Kävin n. tunnin mittaisella hiihtolenkillä järven jäällä. Maisemat olivat älyttömän kauniit ja lumi narskui suksien alla. Ihanaa! Talvessa parasta on todellakin hiihtäminen!

Siis tämän päivän liikuntasaldo:
1h hiihto (n. 450kcal, keskisyke 139, korkein syke 159)
30 min reipas kävely kaupungille ja takaisin (n. 200kcal)

Nyt kauppaan ostamaan jääkaappi täyteen kaikkea terveellistä! :)