tiistai 4. tammikuuta 2011

Detox puhdistuskuuri

Aloitin eilen MethodDrane Detox - puhdisdistuskuurin ja ajattelin, että teen postauksen nyt liittyen siihen. Olen pyrkinyt tekemään tällaisen kuonanpoistokuurin kerran vuodessa ja yleensä juurikin Joulun jälkeen. Detoxia saa ostettua luontaistuotekaupoista ja hyvin varustetuista kaupoista esim. sokos. Detox perustuu juomatiivisteeseen, jota lantrataan veteen "mehuksi" ja sitä sitten juodaan 1,5litraa 20 päivän ajan. 20 päivän kuuri maksaa 25-30e. Kyse ei siis ole mistään paastosta, vaan detoxia juodaan normaalin ruokavalion yhteydessä. Teho on parempi mitä kevyempi ja terveellisempi ruokavalio on.



Detox sopii niille, jotka kärsivät uupumuksesta, heikentyneestä vastustuskyvystä, hauraista hiuksista, elottomasta ihosta, ylipainosta, hitaasta ruuansulatuksesta, päänsärystä yms. Nämä kaikki oireet voivat olla seurausta siitä, että keho on ylikuormittunut kuona-aineista. Kuonainen keho = väsynyt keho.

Detox sisältää kuona-aineita poistavia yrttejä: rakkolevää, koivu ja mesiangervoa, latva-artisokkaa ja voikukkaa, takiaista ja keto-orvokkia, fenkkolia, vihreää teetä sekä omena, viinirypäle, luumu ja tamarindia. Lisäksi detoxia saa eri makuisina. Itse valitsin persikka-sitruuna makuisen juoman. Juoma on haalean ruskeaa, eikä kovin houkuttelevan väristä, mutta maku on ihan hyvä. :)

Itse siis aloitin kuurin eilen ja voin sanoa, että pissillä tulee rampattua jatkuvasti. Eli ilmeisesti juoma toimii kuten pitääkin. Nesteet ja kuonat ainakin poistuvat tehokkaasti. Uskon, että olo on 20 päivän jälkeen kevyempi ja parempi!

___


Kävien eilen myös kaupassa ostamassa kaikkea superterveellistä ja kevyttä ruokaa, jolla on hyvä käynnistää uusi vuosi. Mukaan tarttui salaattiaineksia, salaattisiemeniä, soijasuikaleita, vihanneksia, rahkaa, hedelmiä ja manteleita. Teinkin eilen soijavihannespaistosta ja fetasalaattia. Nam! Oli muuten aikas hyvää!



Soijavihannespaistos (2 annosta)

2dl soijasuikaleita
4dl vettä
Paljon mausteita oman maun mukaan (itse laitoin lihaliemikuution, curryä, grillimaustetta, pippurisekoitusta, paprikamaustetta)

Keitä soijasuikaleita n. 10 minuuttia kattilassa. Kun suikaleet ovat imeneet nesteet, jätä keitos maustumaan hetkeksi. Kaada ylimääräinen vesi pois ja ruskista suikaleet pannulla.

Lisää pannulle kukkakaali- parsakaali- porkkanasekoitusta (pakaste) n. 300g. Hauduta soijasuikaleita ja vihanneksia pienellä lämmöllä välillä sekoittaen kunnes vihannekset ovat lämpimiä.

Tee lisukkeeksi haluamasi salaatti. Itse lisäsin salaattiin vielä fetaa, raejuustoa sekä oliivia.

Jälkiruuaksi vaatimaton, mutta herkullinen rahka pakastemansikoiden ja mustikoiden kera. :P



Avot! Eikun syömään! :)

1 kommentti:

  1. Mua on hirmuisesti houkuttanut jo muutaman vuoden ajan testata sellaista 2-3 päivän mittaista mehudieettiä. Pitempää en kokeilisi, koska nyt kuitenkin tarkoitus on alkaa liikkua taas aktiivisesti ja siksi kaloreita tarvitaan enempi. Lisäksi jos kokeilisin, niin siinä vaiheessa toteuttaisin sen eräänlaisena puhidstuskuurina. Hm, se voisi olla kiva ja ehkä ihan ajankohtainenkin kokeilla. :)

    VastaaPoista