maanantai 24. tammikuuta 2011

"Olet 5 kiloa hoikempi kuin luulet"



Tilaan itselleni Kunto Plus - lehteä ja ajattelinkin nyt kirjoittaa eräästä artikkelista, joka löytyi uusimmasta lehdestä.

___

Artikkelin otsikko on "Olet 5 kiloa hoikempi kuin luulet" - vapaudu haamukiloistasi, kerromme nyt, miten.

Artikkelissa kerrotaan kuinka naiset usein erehtyvät pitämään itseään lihavampina kuin mitä he todellisuudessa ovat. Lehti oli toteuttanut kokeen, johon osallistui kolme naista. Kaikkien kolmen naisen valokuvista manipuloitiin kolme erilaista kuvaa. + 5kg, + 10kg ja +15kg. Lisäksi normaali kuva. Kun naisia pyydettiin valitsemaan oikea kuva, kaikki valinnat osuivat kuviin, joissa he olivat todellista lihavampia. Mutta miksi näin?

Syynä ovat aivot. Ne vääristävät omaa kehonkuvaa ja nainen näkee itsensä peilistä lihavampana kuin hän todellisuudessa on. Käsitämme itsemme leveämpänä ja lyhyempänä kuin oikeasti olemme. Tämä "virhe" aivoissamme johtuu siitä, että eri ruumiinosilla on eri suuruiset vastineet aivoissa. Mitä enemmän hermoratoja tietyn ruumiinosan ja aivojen välillä kulkee, sitä suuremmaksi käsitämme sen. Lisäksi naiset ovat alttiimpia kuin miehet televisio-ohjelmien ja elokuvien syöttämille ideaaleille kauneudesta ja hoikkuudesta.
___

Mitä mieltä olette tästä artikkelista? Olen huomannut, että itselläni ainakin on kehonkuva jonkun verran vääristynyt. Ehkä se johtuu siitä, että pudotin niin paljon painoa silloin viime vuonna, etten ole vielä ymmärtänyt minkä kokoinen oikeasti olen. Tarkkailen joka päivä esimerkiksi sitä, että kiristääkö farkut vai ei. Sitten jo ne kiristää tunnen oloni pullukaksi. Ihan tyhmää, mutta niin se on. Sitten yritän saada turvotuksen pois juomalla paljon vettä ja syömällä kevyesti. Seuraavana päivänä farkut eivät toivottavasti kiristä enää niin paljoa. :D

Lisäksi on hankala toimia vaatekaupassa. Yleensä otan vaaterekiltä vanhasta tottumuksesta koon M tai 38 vaatteita. Sovituskopissa tajuankin, että pykälää pienemmän istuisivatkin paremmin. Ja niinhän ne istuvatkin.

Mutta toisaalta onhan se parempi, että on hoikempi kuin luulee kuin että olisi lihavampi kuin luulee.. :D Hehheh. Onkohan jollain kokemuksia tästä ilmiöstä?

Mutta hyvää alkavaa viikkoa kaikille. Lupaan kirjoittaa vielä hiihtotreeneistä loppuviikosta. :)

Tsemppiä!

3 kommenttia:

  1. :)) Kirjoitit täsmälleen samasta aiheesta kuin minä! Eli kyllä. Hoikistumisen myötä olen huomannut ihan saman asian. Miellän itseni edelleen lihavaksi vaikka BMI:n mukaan alan olla normaalipainoinen...

    VastaaPoista
  2. Minä ainakin kuulemma luulen itseäni suuremmaksi kuin mitä olen, enkä ihan aina tunnista valokuvista kroppaani, mittasuhteet tuntuvat olevan ihan eri kuin mitä näen peilistä.

    Tietty tässä voi olla taustalla muutenki vääristynyt kehonkuvani, heh

    VastaaPoista
  3. Musta taas tuntuu siltä, että mä aina luulen itteäni laihemmaksi kuin mitä oikeasti olen. Monesti on luullut et ei tässä tarvii laihduttaa kunnes näkee kuvista miten naama on tosi turvonnut. Siis mulla ei ole kertaakaan ollut toistepäin, et olis laihempi kuin mitä kuvittelee :D

    VastaaPoista