tiistai 27. heinäkuuta 2010

Kunnon kohotusta ja yleisurheilun EM kisoja!



Heipähei taas. :)

Tulin taas tänne hieman päivittelemään, koska tällä hetkellä on ihan mielettömän hyvä fiilis! En ole stressaillut syömisistä ollenkaan, koska olen jaksanut liikkua. Kävin eilen 40min juoksulenkillä, jonka jälkeen tein lihaskuntoa (vatsat, selkä, punnerrukset) ja venyttelin 20min. Olo oli koko päivän mitä mainioin! Koko päivän kruunasi se, että teimme poikaystäväni kanssa herkkuruokaamme: aurajuusto-tomaatti-uunilohta fetasalaatin kera. Toi on vaan NIIN HYVÄÄ! Ja myös suht terveellistä. :)

_________________________________________

Tässä reseptiä jos joku haluaa kokeilla:

Lohifilee
Pari tomaattia
Aurajuustoa (mieluiten kevytversio)
Suolaa & Kalamaustetta

- Asettele lohifile pellille
- Viillä kalaan viistosti viiltoja ja asettele viiltoihin tomaattisiivuja ja aurajuustosiivuja
- Mausta oman maun mukaan (sitruunapippurikin käy)
- Paista lohi uunissa 175-200C ja 25-30min (sillee, että kala jää mehukkaaksi)
- lisukkeeksi sopii myös esim kermaperunat, mutta koska itse en suosi perunaa, niin pelkkä perus fetasalaatti käy loistavasti!

________________________________________

Kävin myös tänään lenkillä ja kokeilin uutta tyyliä. Yleensä aina juoksen samaa vauhtia ja tasatahtia. Nyt kun juokseminen sujuu jo ilman veren makua suussa, alkaa tuo tasatahti tuntua tylsältä pitemmän päälle. Siispä päätin kokeilla miltä tuntuu intervallijuoksu. Kokeilin sellaista, että joka viides minuutti juoksin aina nopeammin. Eli ensin neljä minuuttia normivauhtia (n. 10km/h) ja sitten viides minuutti nopeammin (n. 12km/h). En ole nyt varma noista vauhdeista, mutta ymmärrätte varmaan idean. Itseasiassa 40 minuutin lenkki tuntui paljon mielenkiintoisemmalta kun nopeutta vaihteli. Suosittelen muitakin kokeilemaan tällaista systeemiä. Sen lisäksi, että lenkki tuntuu mielekkäämmältä, kuntokin kohoaa PAAAAALJON enemmän. :)

Niin ja tänäänhän alkoi yleisurheilun EM-kisat. Aikookos joku muukin seurata kisoja kuin minä? Jalkapallosta en perustanut sitten YHTÄÄN, mutta yleisurheilu on kyllä ihan katsottavaa urheilua. Sitäpaitsi kisoja katsoessa saa varmaan uutta motivaatiota omaan treeniin! :) Tänään tulee vielä miesten 20km kävely, juoksujen karsintoja ja moukarinheittoa. Siispä penkkiurheilemaan!



Kuvien linkit
Linkki
Linkki

4 kommenttia:

  1. Minäkin olen viime aikoina lisännyt juoksuun 2-5 minuutin intervalleja noin 15 minuutin välein ja jotenkin juoksu tosiaan tuntuu mielenkiintoisemmalta
    Tosi hyvää vauhtia juokset!

    VastaaPoista
  2. Nam, tosi herkullisen kuuloinen kalaresepti. Menee ehdottomasti meikäläisen koekeittiön testaukseen:)

    VastaaPoista
  3. Uunilohi on tosi hyvää, luuletko että aurajuuston voisi korvata mozzarellalla, kun en tykkää aurasta? ;) Voisin yllättää aviokin joku pvä.

    Olen ihan koukussa yleisurheiluun, mutta nyt en ole ehtinyt katsoa kisoja yhtään, kun töissä on mennyt niin älyttömän paljon aikaa. Inhoan tuuraustöitä...

    VastaaPoista
  4. luulisin, että auran voi korvata jollain muullakin juustolla.. tosin en minäkään (tai mieheni) ole tykännyt aurasta aikaisemmin, mutta tämän ruuan kanssa olen oppinut sitä syömään.. jotenkin aurajuuston koostumus ja maku muuttuu uunissa paistettuna.. siitä tulee maukkaampaa, eikä homeista makua enää ole.. jos siis olette villillä tuulella ja haluatte kokeilla, niin suosittelen. mutta kyllä uskon, että muukin juusto käy. :)

    VastaaPoista