keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Punttitreeniä ja kasvissosekeittoa!

Hyvää iltaa arvoisat lukijani. Tänään onkin ollut hullun kiire päivä, vaikka työpäivä olikin lyhyt. Kun työpäivä loppuu jo kahden aikaan iltapäivällä, se tarkoittaa sitä, että on aikaa hoitaa kaikkia muita asioita kaupungilla. Siispä kävin salilla, kaupassa, vaihtamassa sykemittarin vyöhön patterin ja maksoin laskuja. Että koko vapaa iltapäivä menikin sitten ympäri kaupunkia juostessa ja kauppakasseja kantaessa. Ainoa asia mikä piristi oli se, että tiesin saavani aimo annoksen hyötyliikuntaa! :D

Salilla toteutin poikaystäväni tekemän treeniohjelman nro.1 YLÄVARTALO
- Ensin lämmittelin (vaikka lämmin olikin jo siitä kaikesta kaupungilla talsimisesta) hieman juoksumatolla.
- Sitten aloin tekemään olka-hartia-ojentaja - ohjelmaa ensin vapailla painoilla ja sitten laitteilla. Poikaystäväni kehotti, että liikkeitä kannattaa tehdä työntävänä sekä vetävänä ja vielä siten, että kaikkia näitä lihasryhmiä treenaa kahdella eri liikkeellä.
- toistoja oman jaksamisen mukaan kolme sarjaa 18-16-14 TAI 16-14-12. Toistot on hyvä tehdä sellaisilla painoilla, joilla JAKSAA tehdä nuo kaikki kolme sarjaa. Tietysti sarjat kuuluu myös TUNTUA jossain. Monen liikkeen kohdalla tuo viimeinen sarja meinasi jäädä vajaaksi, mutta onnistuin kuitenkin saamaan sarjat loppuun. :)

Lisää treeniohjelman numeroista 2 ja 3 sitten kun pääsen niitä toteuttamaan. Jos joku haluaa tietää treeniohjelmista lisää ja ehkä myös kuvia havainnollistamaan liikkeitä, niin voin ilomielin tehdä pidemmän postauksen liittyen pelkästään näihin treenijuttuihin. :)

Mutta nyt muihin asioihin. Olen pitkään jo halunnut kokeilla tehdä kasvissosekeittoa itse. Minulla on olemassa tehosekoitin ja sauvasekoitinkin, mutta olen tehnyt niillä lähinnä pirtelöitä, drinkkejä ja joululaatikoita. Siispä sosekeitot kotikeittiössäni ovat olleet minulle täysin vieras alue. Päästin nostaa tänään kissan pöydälle ja korjata asian. Siispä ostin kaupasta ihania tuoreita vihanneksia ja TEIN VIHDOIN SOSEKEITOA OMILLA PIKKU KÄTÖSILLÄNI! Koska postailin lohireseptiäkin, niin päätinpä nyt postailla sosekeittoni reseptin tänne. Keitosta tuli mielestäni erittäin hyvää. Tietysti halusin tehdä mahdollisimman kevyttä keittoa, joten täyskermat, voit ja suola saivat jäädä kaupan hyllylle. Mutta reseptiähän saa toki muutettua aika helposti oman maun mukaiseksi. Tässä kuitenkin hyvät puitteet herkulliselle keitolle. Jokainen lisäilköön mausteita mielitekojen mukaan. :)


______________________________________

KESIKSEN KESÄSOSE (3-4 annosta)

- 6 porkkanaa
- puolikas kukkakaali
- puolikas parsakaali
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- arla 5% ruokakerma
- muutama lehti tuoretta basilikaa
- ripaus valkopippuria
- (vinkki: 3rkl raejuustoa valmiin keiton joukkoon)

HUOM! Yhden annoksen hinta ainoastaan 0,95e!



- Paloittele vihannekset ja sipulit
- Aloita keittämällä ensin porkkanoita n. 10min. Porkkanat kypsyvät hitaammin kuin muut vihannekset. Lisää sitten muut vihannekset ja sipulit joukkoon.
- Mitä vähemmän vettä keitoksessa, sitä parempi. Kun vihannekset ovat pehmeitä, kaada ylimääräinen vesi pois. Vettä saa kuitenkin jäädä kattilan pohjalle hieman.
- Soseuta (itse käytin sauvasekoitinta)
- Lisää kerma ja pieneksi paloitellut basilikan lehdet + loput mausteet.
- Kiehauta vielä levyllä
- VALMISTA TULI!
- Itse lisäsin keittooni raejuustoa, joka oli kyllä tosi hyvä veto! NAMS!



Yhden annoksen ravinto-arvot suurin piirtein:
Hiilihydraattia 12g
Rasvaa 3g
Proteiini 7g
YHTEENSÄ 130kcal

Todella kevyt, mutta täyttävä ruoka. :)


__________________________________________

Tulikin nyt tällainen ruuantäytteinen postaus. Lisäsin tuohon sivupaneeliin oman osion resepteilleni. Toivottavasti ette kyllästyneet kuoliaaksi tai järkyttynyt mun huonolaatuisista kuvista. :D

Nyt hyvää yötä!

2 kommenttia:

  1. Hei! Täytyypä testata tuota keittoa:) Hyvältä kuulostaa resepi!! Ja mieluusti lukisin myös tarkempaa tekstiä treenauksestasi:)

    VastaaPoista