keskiviikko 25. elokuuta 2010

herkkulakko NYT!

Ajattelin nyt tehdä postauksen herkuista ja herkuttelusta, koska nuo pirulaiset ovat saaneet minut nyt pauloihinsa. Viikonloppuna tuli mätettyä vaikka ja mitä herkkua. Nyt on kauhea morkkis ja paha mieli sen takia, että olen valmis riskeeraamaan koko projektin ylensyönnillä. EI HYVÄ! Nyt joku varmaan sanoo, että "eihän se nyt haittaa jos joskus herkuttelee". Eihän se nyt haittaa jos JOSKUS, mutta tuntuu, että omat viikonloppuherkutteluni on nyt venynyt kolmen päivän mittaiseksi ruokajuhlaksi. Tietysti on OK pitää se yksi herkuttelupäivä viikossa, mutta jos yksi päivä venähtää moneksi, niin sitten alkaakin jo vaatteet kiristämään. Näin on nimittäin.

Siispä analysoin tässä postauksessa pahimmat kompastuskiveni ja täten terapoin itseni niistä eroon. Ehkäpä ensi kerralla tajuan pysyä näistä erossa.


Suklaakaurakeksit

Mitähän mun päässäni oikein liikkui kun hamstrasin äitini luota paketillisen näitä? Äiti oli saanut piparit joltain ystävältään ja tarjosi pakettia minulle. No minähän otin. Ja kun poikaystävä tuli viikonloppuna taas luokseni, keksipaketti aukesi ja TYHJENI. Voin varoittaa teitä: NÄIHIN TULEE HIMO! Taisin puputtaa pipareita tusinan yhdellä istumalla. Yhdessä piparissa on 65kcal. Argh. Mikäli tulee piparin himo, niin kannattaa MIELUMMIN sitten syödä vaikkapa niitä tavallisia kaurakeksejä. Niissä on sentään puolet vähemmän energiaa kuin näissä suklaisissa. Mutta parempi pysyä vaan kokonaan erossa pipareista ja syödä vaikkapa viinirypäleitä mielummin. :D


Nachot

Joo. Näiden herkkujen epäterveellisyys on varmasti tiedossa kaikilla. Silti sorruin herkuttelemaan näitäkin poikaystäväni kanssa. Eikä siinä kaikki, vaan söimme nimenomaan niitä JUUSTOMAUSTETTUJA nachoja. Rapeat, suolaiset ja juustoiset herkut vain vetävät minua puoleensa. Rakastan raksuja ja naksuja. Harmi vaan, että yksi-kaksi kourallista ei riitä, vaan pitää vetää viikonlopun aikana koko pussi. Vaikka poikaystäväni söi puolet pussista, niin olisin voinut hyvin itse tyytyä pariin kouralliseen, mutta EI. Puoli pussia meni, että raps vaan. Ja energiaahan näissä on 490kcal/ 100g. O-ou. :S



Vanukas

Vanukkaat ovst myös suuri heikkouteni herkkupäivinä. Tosin syön yleensä sitä toista, halvempaa kermapäällysteistä vanukasta, en susettea (kuvaa en löytänyt). Se taitaa olla ehrmann dessert - niminen tai vastaava prismoista saatava x-tra vanukas. Se eroaa suseteista ja muista vanukkaista siten, ettei se ole niin paksua. Mutta silti 200g sitä "kevyempää" vanukasta sisältää 190kcal. Toisaalta jos tämä on illan AINOA herkku, niin sallittakoon se. Tämä siis tähän mennessä esitellyistä herkuista se "pienin" paha.


Vohveli

Tällaiset ei kyllä kuulu normaalisti MITENKÄÄN ruokavaliooni tai edes herkutteluihin, mutta viime viikonloppuna tuli sitten syötyä yksi tällainen herkku. Kävimme poikaystäväni kanssa kaupungilla ja piipahdimme sitten torilla. Niimpä löysin itseni syömästä mansikka-kermavaahto-vohvelia. Niin siinä kävi. Syytän romanttista aamupäiväkävelyä ja herkkusuu-poikaystävääni. ;) Ainoa lohtu on se, ettei näitä tule kyllä syötyä kuin pari kertaa vuodessa.

Loppukoon analyysi nyt. Muuten tulee niin pitkä lista, että punastun punajuureksi. :D Mutta tämän postauksen jälkeen kyllä mietin kaksi kertaa ennenkuin ahdan taas herkkuja mahaani. Nyt olen siis paljastanut heikoimmat kohtani. Kertokaa lukijani mitkä herkut ovat teille liian vaikeita vastustaa? Olisi kiva kuulla miten pystytte hillisemään itsenne näiden herkkujen äärellä. :)

Onneksi olen nyt eilen ja tänään pysynyt hyvin ruodussa. Olen yrittänyt juoda vihreää teetä ja syödä mahdollisimman kevyesti, että viikonlopputurvotukset häipyisivät mahdollisimman nopeasti. Ensi viikonloppuna yritän pitää herkuttelut minimissä, ettei taas tule morkkista ja hiilarikrapulaa. :D Tsemppiä teille muille. Pysykää paremmin ruodussa kuin minä!

(klikkaamalla kuvia, saatte niiden linkit esiin)

3 kommenttia:

  1. Irtokarkit: kun käy hakemassa lounaaksi jotain terveellistä (itsellä melko vakiintunut jogurtti-karjalanpiirakka-banaani-linja) niin olen aika monena pvä:nä löytänyt itseni irtokarkkihyllyltä mättämässä pussiin sen 200-300 grammaa karkkia. Nyt onneksi tämä on jäänyt vähemmälle, kun työpaikan toimipiste vaihtui. :)

    Domino-/kaurakeksit: eilen lounaaksi söin ihan luvattoman monta töissä, kun oli nälkä, vettä satoi kaatamalla eikä työpaikan kaapeissa ollut muuta. Tai no, oli Ballerina-keksejä mutta niistäpä nyt ei olisi ollut apua sen enempää.

    Jäätelöpuikot: Classicilla ihana uusi toffee-hässäkkä ja sitten se klassikko perusMagnum. Itsekuri missä lienet?

    VastaaPoista
  2. Itsetehdyt vohvelit (tietenkin kermavaahdolla JA hillolla) ja kaikki suklaiset herkut :)

    Mulla tulee sunnuntaina täyteen kolme viikkoa ilman herkun herkkua! Täytyy sanoa, että se ensimmäinen viikko oli ihan prkleen hankala, vaikka en mikään karkinahmija olekaan. Jotenkin vain heti tekee mieli juuri sitä minkä itseltään kieltää... Mutta kyllä sä onnistut, älä luovuta! :)

    VastaaPoista
  3. Lasketaanko herkutteluiksi muuten myös esim. ruisleipä omilla mielitäytteillä? :)

    VastaaPoista