torstai 22. heinäkuuta 2010

Taistelu mielitekoja vastaan...



Voivoi kuulkaas. Kesä tekee kyllä tepposet painonhallinnalle mikäli antaa mielihaluille vallan joka päivä. Eilen söin kaksi grillimakkaraa ja yhden vartaan + sipsejä. Tänään en ole mitään muuta tehnytkään kuin ajatellut ristikkoperunoita. ONNEKSI pystyin ohjaamaan pyöräni tangon töistä suoraan kotia kohti, enkä poikennut ostamassa niitä pirun perunoita. Kesällä herkkuja on niin pirun vaikeaa vastustaa!

Olen keksinyt "hyvän" tavan pitää kaloreita kurissa sellaisina päivinä kun tiedän herkuttelun olevan väistämätöntä. Homma on simppeli: jos tiedän etukäteen, että on odotettavissa grillibileet, ravintolaruokaa tms, yritän pitää päivän muut kalorit mahdollisimman alhaalla. En paastoa, mutta syön kevyemmin ennen herkuttelua. Näin onnistun "säästelemään" päivän kalorimäärää herkkuihin. Tietysti siinä on vaarana, että sitten bileissä tulee vedettyä ihan överisti ruokaa napaan, mutta toisaalta voi olla, ettei sitten jaksakaan ahmia yli. Riippuu ihmisestä varmaan, mutta minulla tämä systeemi on toiminut suht hyvin.

Lisäksi harrastan tätä ARKI-VIIKONLOPPU - erottelua. Eli arkena kärvistelen ja syön mahdollisimman kevyesti ja terveellisesti. Viikonloppuna kun näemme poikakaverin kanssa "elämme herroiksi" ja teemme hyvää ruokaa sekä nautitaan elämästä. Tämä erottelu on osoittautunut hyväksi, sillä HYVÄÄ ON MUKAVA AINA ODOTTAA. :)

Mitä keinoja teillä on painossa pysymiseksi tai painonhallinnassa? Itselläni on ainakin nyt loppunut se jatkuva kaloreiden laskeminen ja ruuasta stressaaminen. Mutta toisaalta herkuttelujen jälkeen sitä aina miettii, että mitä jos paino lähteekin nousemaan holtittomasti. Minulla ei ole ainakaan tarkoitus JOJOILLA yhtään enempää. Haluan pitää painoni sen 63kg alapuolella vaikka mikä olisi. Jojoilukierteeseen en halua, vaikka herkkupäiviä itselleni sallinkin.

Mutta onneksi jätin tänään väliin ne ristikkoperunat, vaikka vieläkin ajatus noista rasvapommeista hautuu takaraivossa. ;)

Linkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti