maanantai 12. huhtikuuta 2010

Juoksukausi avattu!!!



Voi ihanaa, mikä olo. Aurinko paistelee ja aamuinen juoksulenkki takana. :) Juokseminen on jännä juttu. Itse en ikinä ajatellut, että minusta tulisi himojuoksijaa, mutta toisimpa kävi. Opistoaikana meidän tuli käydä lenkillä ohjatusti opettajan kanssa kolme kertaa viikossa. Silloin juoksemiseen tuli hyvä rutiini, josta ei enää päässytkään pois. Tietysti juoksemiseni on suht kausiluontoista, koska periaatteenani on, etten juokse lumessa. :D Hassu periaate, mutta vihaan juosta huonossa maastossa ja huonolla kelillä. Mutta nyt se "juoksuaika" on siis taas käynnissä. Ihanaa.

Kävin itseasiassa jo eilen ensimmäisellä lenkillä. Vedin ihan rennon intervallitreenin (3min kävelyä + 3min juoksua) 40min. Intervallia siksi, että saan kroppani paremmin tottumaan juoksuun siten. Polveni tulee herkästi liikarasituksesta kipeäksi, joten varsinkin juoksemisen aloittaminen on otettava rauhallisesti. Ajattelin jatkaa noita intervalleja vielä tämän viikon ja ehkä jo ensi viikolla siirtyä kokonaan juoksuun. :)

Viime keväänä/kesänä pääsin juoksemisessa vihdoin sille tasolle, että pitkätkin matkat onnistuivat. Taisin parhaimmillani juosta 13km yhteen putkeen. Yrtitän päästä tälle pitkänmatkan tasolle taas tänä vuonna. Lisäksi olen miettinyt nostaa myös juoksemisen tehoa, eli lisätä hieman vauhtia. Katsotaan miten homma lähtee etenemään. Kuitenkin vedän mahdollisimman rentoja lenkkejä nyt 2-3 viikkoa, että kroppa tottuu.

Jeps. Eilen tuli taas hairahdettua terveellisestä ruokavaliosta, mutta olenkin päättänyt, etten salli enää kroppani mennä säästöliekille, vaan pidän jatkossakin kerran viikossa herkkupäivän, joka aktivoi taas kropan aineenvaihdunnan ja saa rasvanpolton taas liikkeelle. Eilinen oli sitten sellainen, että päivällä söin terveellisesti ja illalla menimme poikakaverin kanssa leffaan katsomaan 3D Titaanien Taistelua ja sen jälkeen kävimme syömässä. Poikaystävä otti burger-aterian ja minä otin kanatoastin. Kuitenkin puolitimme omat annoksemme, joten kummatkin sai puolikkaan kanatoastin ja puolikkaan hampparin. Lisäksi oli ranskalaisia ja valkosipulidippiä. Eikä pidä unohtaa leffassa syötyjä popcorneja. Sellainen setti siis. Hehheh.

Eiliset syödyt
Aamupala: 2x ruisleipä (creme bonjour valkosipulituorejuusto, kinkkuleikkele), bran flakes + rasvaton maito
Lounas: fetasalaatti, ruisleipä (päällä samat)
Iltaherkku: popcornia (paljon) + pepsi max
Iltaruoka: puolikas hampurilainen, puolikas kanatoast, ranskalaisia
_______________________
yht. 2000kcal

peruskulutus 2000kcal + liikunnat (intervallilenkki + reippailut) 600kcal = 2600kcal

2000-2600= -600kcal vajetta

Jotain vajetta sentään. Ihan hyvä juttu. :)

Mutta nyt töihin hips hops.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti