lauantai 27. helmikuuta 2010

Tyttökaverin vierailu

Tänään tulee siis paras ystäväni vierailulle toisesta kaupungista. Hän ei ole vieraillut täällä kuin ihan muutaman kerran viiden vuoden aikana. Ihanaa, että tänään saamme ensin nauttia hänen kanssaan teatterista ja sitten illalla katoamme kaupungin yöelämään. :)

Vierailut on aina jännittäviä. Toisaalta haluisi olla ehtoisa emäntä, jonka kaapit pursuavat herkkuja, joita sitten tarjota vieraalle, mutta sitten niitä herkkuja pitäisi itsekin syödä. Kaksiteräinen miekka siis. Pohdin tänään kaupassa pääni puhki, että mitäs mukavaa sitä voisi kaverille tarjota ja päädyin siihen tulokseen, että puolikas pussi ruissipsejä (Linkosuo) ja pussillinen kevytpopkornia saa riittää herkuiksi. Huomenna kun saattaa olla hieman krapula ja tekee mieli kaikenlaista hyvää, teemme tortilloja. Loistoajatus! Tortillat on kevyttä herkkua. Sisällä vähärasvaista kanaa tai jauhelihaa ja paljon salaattia. Ja eihän salsakastikkeessakaan ole kuin 30-50kcal/100g. Siispä krapularuokakin on MAHDOLLISIMMAN herkullista ja kevyttä. Olenpas fiksu. Ja onneksi kaverikin tykkää kovasti tortilloista! :P

Nuo ruissipsit ovat ihan uusi tuttavuus. Poikaystäväni äiti oli vierailulla ja toi niitä tuliaisiksi. Ne olivat valkosipulimaustettuja, mutta olen myös maistanut niitä grillimausteisiakin. Mielestäni nuo ruissipsit ovat ihan hyvä vaihtoehto sipseille ja muille naposteltaville. Onhan ruissipseissäkin tietysti hiilareita, suolaa ja rasvaa, mutta kuitua niissä on reilusti enemmän kuin normaaleissa perunalastuissa. Lisäksi ruissipsit ovat vielä hyviäkin!! Äkilliseen sipsinhimoon muutama ruissipsi toimii varsin loistavasti! :)
________________________________________________
Linkosuon Ruissipsit:



Ravintosisältö / 100 g tuotetta sisältää keskimäärin
Energiaa 1576 kJ 372 kcal
Proteiinia 11,3 g
Hiilihydraatteja 63,2 g
josta sokeria 2,3 g
josta laktoosia 0,0 g
Rasvaa 8,4 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,5 g
Ravintokuitua 13,6 g
Natriumia 0,59 g

Laktoositon, runsaskuituinen. Sisältää täysjyväruista 62%
__________________________________________________________

Hirveetä mainostusta, mutta ajattelin, että muillakin on vaikeuksia pitää näppinsä erossa sipseistä ja etsivät niille jotain EDES VÄHÄN terveellisempää vaihtoehtoa juhlatilanteisiin. :)

Joops. Olen myös varannut jääkaappiini siideriä. Kuiva Fizzin omppusiideri sisältää 33kcal/100g, eli yhdessä 0,3l tölkissä on n. 100kcal ja 0,5l tölkissä on n. 165kcal. Eli jos juon nuo siiderit, jotka jääkaapissani odottelee, tulee niistä jo yhteensä 460kcal.. Huiiiii! Siihen kun lisätään vielä viiniä sun muuta litkua, niin on selvää, että kalorivaje ei kovin kummoiseksi tänään jää, vaikka tanssitunnilla kävinkin. Pitää sitten vaan yrittää bailata kalorit pois. :D Mutta olen lukenut muiden blogeista, että kossuvissy sitruunalla on oiva juoma laihduttajalle. Ei varmaan ole mitään kovin hyvää, mutta ajattelin kokeilla sitä sitten baarissa energiapitoisten drinkkien sijaan. :) Katsotaan miten tytön käy.

Mutta hyvää lauantai-iltaa kaikille ja muistakaa herätä viideltä katsomaan Suomen peliä. Itse ajattelin sitten suoraan baarista jäädä valvomaan ja katsomaan peliä. :D Oujee..

4 kommenttia:

  1. Noi sipsit on varmasti hyviä^^. Mut hei hömppä kysymys. Osaatko sanoa, mitä mun pitäis tehdä. Kun selailen blogeja ja painan jotain lukijaa, niin pääsen kattelemaan hänen blogia, kun painan " Linkit" kohdan alta. Itsellä ei näy tätä linkit kohtaa omassani. Kuinka saan sen siihen. Siinä näkyy vain blogeja, joita seuraan. Tunnen itseni hieman pöljäkai, mutta en vaan meinaa keksiä, kuinka saan Linkin sivulleni :(

    VastaaPoista
  2. Oma blogi pitää lisätä sieltä hallinnoi blogeja--> asetukset --> lisää linkki. Siihen kirjoitat blogisi nimen ja toiselle riville osoitteen, niin sitten näkyy. Jostain systä toi ei itsestään tule.

    Oon joskus juonut kossuvissyä, se on yllättäen parempaa kuin miltä kuulostaa! Kannatta kokeilla.

    Mun kuivassa omena-fizzissä on kaloreita 35 kcal per desi (niin, kai se on 100 ml eikä 100 g...? se selittäisi tietty eroa), oon valinnut huonoja pulloja! ;)

    Hauskaa iltaa!

    VastaaPoista
  3. mä en oikein osaa neuvoa.. olen itsekin suht uusi täällä blogspotissa, joten en ole vielä perillä kaikesta.. :S En voi/osaa auttaa..

    VastaaPoista
  4. Blackberry: Aijaa.. heh.. no olen ostanut nämä tölkit laivalta joskus viime vuonna, joten voihan olla, että virolaiset tölkit on huonosti tehty. :D noh pari kaloria sinne tänne.. :)

    VastaaPoista