lauantai 27. helmikuuta 2010

Anteeksi rakkaat lukijat!

En ole nyt päivään käynyt täällä kirjoittelemassa mitään. On jotenkin ollut niin kiireistä, ettei meinaa löytyä sopivaa ja rauhallista kirjoitushetkeä. Mutta nyt on lauantaiaamu ja nyt ehdin kirjoitella tänne jotain ennen kuin lähden tanssitunnille. :)

Tosiaan pääsin kuin pääsinkin torstaina hiihtämään. Oli IHANA ilma ja hyvä hiihtää. Vedin "lyhyemmän" lenkin, jonka suorittamiseen menee vähän yli tunti. Kävelyä laduille on kotoani n. 10min/suunta. "Lyhyempi" hiihtolenkki on n. 7km, mutta se sisältää monta jyrkkää ylämäkeä, jossa saa sykkeen nousemaan korkealle. Hyvä kuntoliikkujan lenkki. Kotiin tultuani venyttelin n. 30min. :)

Torstain ruokapäiväkirja
Aamupala: ruisleipä (100%) ja ruusunmarjaviili
Lounas: ruisleipä (100%), banaani, 5kpl ruissipsejä (nams! suosittelen!)
Välipala: töissä oli tarjolla kakkua. otin OHUEN OHUEN siivun, n. 5-6tl
Päivällinen: kanafetasalaattia, ruisleipä 100%, soda stream limpparia
Iltapala: kanafetasalaattia, ruisleipä 100%, soda stream limpparia
_______________________________
yht. 1250kcal

Peruskulutus 2000kcal + liikunta 700kcal (tämä lukema on alakanttiin) = 2700kcal

1250kcal - 2700kcal = -1450kcal vajetta

Heti huomaa vajeessa, että on käynyt hiihtämässä. :)

___________________________________________________

Eilinen, eli perjantai menikin sitten myös urheillessa. Lähdin aamukymmeneltä pitkälle hiihtolenkille. Pitkä hiihtolenkki on n. 15km ja 7,4kn/suunta. Määränpäässä, eli Niihamassa, on ihana retkeilytupa, josta saa ostaa kuumaa mehua ja herkkuja. Päästessäni sinne asti, ajattelin, että voin ottaa jotain herkkua mehun lisäksi. Päädyin riisisuklaapatukkaan. Se tekikin ihan hyvää, sillä hiihtäminen kuluttaa todella paljon energiaa ja olo retkeilymajalla on aina ihan riutunut. :) Illaksi menin töihin ja sieltä kavereiden luokse katsomaan Suomen lätkäpeliä. Ei hyvin mennyt ei. Siksipä ehkä vedinkin kavereiden luona hieman enemmän naposteltavia kuin alunperin olisi ollut tarkoitus. Suomen rökäletappio yllytti nojautumaan sipsikulhoa kohti. :S

Noh. Ettei tästä kirjoituksesta tule kohtuuttoman pitkä ja filosofinen, niin tässä eilistä ruokapäiväkirjaa.

Eilisen syödyt
Aamupala: ruisleipä 100%, bran flakes + rasvaton maito
Välipala: riisisuklaapatukka ja kuumaa mehua
Lounas: Kanafetasalaatti, ruisleipä 100%, soda stream limpparia, 1x ruissipsi
Päivällinen: ruisleipä 100%, keitetty kananmuna, jogutti vitalinea,
Iltapala: sipsejä pari kourallista, yksi kourallinen juustonaksuja, ruissipsejä jonkun verran
__________________
yht. 1450kcal

Peruskulutus 2000kcal + liikunta 1000kcal = 3000kcal

1450kcal - 3000kcal = -1550kcal vajetta

Ihanat vajeet ihan vain hiihdon ansiosta! On se kuningaslaji.. <3

Nyt uudet kujeet tänään lauantaina. Rakas ystäväni tulee kylään ja illalla varmaan täytyy lähteä baanalle. ;)

4 kommenttia:

  1. Hiihtäminen on mun mielestä ihanaa! Varsinkin nyt kun viimein omistan ihan omat hiihtovehkeet, niin pääsee kunnolla suhaileen laduilla :)

    VastaaPoista
  2. oot hiihtänyt valtavasti. Olisin tyytyväinen, jos edes 5km pääsisin, mutta sen teen juoksien. Ulkona sataa lunta, mutta se ei menoa haittaa.

    VastaaPoista
  3. Voi, että jaksaisinpa minäkin venytellä puoli tuntia kerralla! Venyttely on asia, jossa mun täytyisi kunnostautua toden teolla. Jostain syystä en vain malttaisi/jaksaisi.

    VastaaPoista
  4. Minttu: Mä aina laitan jonkun hyvän ohjelman pyörimään telkkarista venyttelyjen ajaksi. Yleensä pistän jonkun sinkkuelämää-jakson pyörimään. Jaksot on just sopivan mittaisia venyttelysessiolle. :)
    Mäkin olen nyt kunnostautunut tuossa venyttelyssä. Olen pyrkinyt aina tuohon puolen tunnin venyttelyyn, mutta joskus ei kerkiä kuin vaan 15min. Mutta kyllä sen huomaa kropassa kun jaksaa venytellä säännöllisesti. Olo on liikuntasuorituksen jälkeen ihanan energinen ja venyttely vaikuttaa myös ihan muutenkin vointiin. :)

    Candy: Hiihtäminen on ihan huippua! :) Ostin nyt kunnon hiihtovehkeet ja niillä on tosi hyvä vetää. Ihan eri meininki kuin rämpiminen yläasteella siskojen vanhoilla vehkeillä. :) Ja NIIIIIN hyvä kuntoilulaji nimenomaan painonhallinnassa.

    Gildana: Minäkin olen sitten kesällä juoksuihmisiä. Itseasiassa tuo hiihtäminen valmistaa hyvin tulevaan juoksukauteen. Ei tarvi sitten keväällä aloittaa juoksemista taas ihan nollasta. Mulla on vaan periaate, että en juokse lumessa, koska se on inhottavaa. Nostan hattua niille, ketkä pystyy tuolla pyryssä ja hangessa juoksemaan. Itse en siihen pysty. :)

    VastaaPoista