keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Töissä on tylsää..

Heipähei.

Tässä kirjoittelen töissä tätä. On hieman tylsää, eikä ole mitään tekemistä. :D Äsken huhkin pari tuntia ja nyt ei ole enää mitään ihmeempiä. Katselen telkkaria ja näppäilen konetta. Rento työ mulla.

En sitten ehtinyt eilen illalla kirjoitella, koska oli niin kiire päivä. Kun pääsin viimein Helsingistä takaisin Tampereelle, niin menin suoraan luennolle ja sieltä hetkeksi kotiin ja sitten tanssitunnille. Tanssitunnin jälkeen lähdin poikaystävän luokse. Hänen äitinsä oli tullut tänne kyläilemään itä-suomesta. :) Se on ihan kivaa, koska olen aina tullut toimeen poikakaverin perheen kanssa.. Olen ollut heille kuin oma tyttö jo pitkään.

Tanssitunti oli tosi kiva. Alkulämmittelyn jälkeen aloimme jo harjoitella kevään esitykseen. Treenasimme tanssisarjaa koko lopputunnin ja siitä tulee tosi hieno. Tahti oli aika nopea ja huomasin, että taas oli vaikeuksia muistaa näytettyjä sarjoja. Ärsyttää kun olen niin huonomuistinen tanssiliikkeissä! Sitäpaitsi olen melkein takarivissä ja sieltä on vaikea nähdä opettajan liikkeet. Hmph. Opettaja kyllä sanoi, että pitää treenata kotona musiikkiin, niin liikkeet painuvat muistiin paremmin. Ehkä teenkin niin. :)

Sain ihme päähänpiston tanssitunnin jälkeen ja lähdin juoksemaan sieltä kotiin. Kiloklubin mukaan mun pitäisi harrastaa enemmän korkean sykkeen liikuntaa, joten ajattelin, että kun ota muutamat hölkkäaskeleet, niin syke nousee yli 150:een. Hassu idea, mutta hölkkäsin ja kävelin vuorotellen kotiin keskustasta. :D Tuli sitä korkeaa sykettä nyt ainakin muutama minuutti lisää. Kotona tein hieman lihaskuntoa ja venyttelin puolisen tuntia. Olen yrittänyt ottaa tavaksi venytellä aina urheilusuorituksen jälkeen. Se parantaa oloa ja liikkuvuutta. Lisäksi uskon, että notkea kroppa on paremman näköinenkin kuin jäykkä. :)

Laihdutus aiheuttaa ihmeellisiä päähänpistoja. Ostin kirjakaupan alennuslaarista kirjan, joka kertoo Äidistä, jonka tytär on sairastanut vaikean anoreksian. Jostain syystä tämä kirja alkoi kiinnostamaan takakantensa perusteella ja se maksoikin ainoastaan 2,5e. Ostin kirjan ja luin sitä eilen jo 100sivua. Tosi kiinnostavaa tekstiä. Eniten surettaa se, että nuoret tytöt, jotka eivät vielä ole edes murrosiässä, alkavat inhoamaan muuttuvaa vartaloaan ja luulevat, että normaali lapsen pyöreys on lihavuutta. Toisaalta onhan kyse myös kapinasta aikuisia ja heidän sääntöjään vastaan. Eniten kirjassa on koskettanut tämä äidin lohduton suru ja huoli omasta lapsestaan. Anorektikoiden tulisi mielestäni ajatella myös muita kuin vain itseään. Perhe kärsii kaikista eniten! Noh. Tulipahan mielipiteeni selväksi tästä syömishäiriöasiasta. Muutaman kilon karistaminen aikuisiällä mahdollisimman terveesti on täysin eri asia kuin alle 20-vuotiaiden kitudieetit.. Sellaiseen ei mielestäni kenenkään tarvitsisi ryhtyä.. Tässä vielä kuva kirjasta:



Joops. Se siitä sitten. Illalla tosiaan menin poikaystäväni luokse, jossa hänen äitinsä olikin tehnyt herkkuruokaa. ARGH! Mun lemppariruokaa ja herkkukeittoa. Noh yritin ottaa mahdollisimman pienen annoksen ja reilusti salaattia, että kalorit pysyisivät edes jotenkin kohtuullisena.

Noh tässä kuitenkin tänään syödyt:
Aamupala: Ruispala (päällä oivariinia, juustoa, kalkkunaleike, salaattia ja kurkkua), kahvi
yht. 200kcal
Välipala: banaani
yht. 75kcal
Lounas: kaalilaatikkoa jauhelihalla (pieni annos), paljon salaattia, ruislimppuviipale tuorejuustolla, piimälasi
yht. 350kcal
Päivällinen: pieni annos kukkakaalikeittoa, kolme isoa lihapullaa, 1,5perunaa, kreikkalaista salaattia
yht. 650kcal
Iltapala: pieni kupillinen 2% suklaavanukasta
yht. 75kcal
__________________________
yht. 1350kcal

Peruskulutus: 2000kcal + liikunnat 500kcal = 2500kcal

1350-2500= -1150kcal vajetta

Hyvä vaje, vaikka hieman reilummin tulikin syötyä. Tosin meinaan kyllä kiriä loppuviikosta hieman enemmän vajetta.. :)

1 kommentti:

  1. Luin jostain lehdestä äiti-tytär haastattelun, jossa ne puhui tuon kirjan tekemisestä (syistä yms.). En oo lukenut kyseistä opusta, mutta varmasti mielenkiintoinen. Joku Siskonmakkarat tms. kirja kertoi kans syömishäiriöisistä, ajatuksia herättävää tekstiä.

    VastaaPoista