perjantai 6. elokuuta 2010

Must on tullu, urheiluhullu!

Aurinkoista päivää taas lukijani. Niinhän siinä taas kävi, etten ole nyt löytänyt muutamaan päivään aikaa blogikirjoittelulle. Jotenkin tuntuu, että täytyy olla jotain kivaa ja mielenkiintoista jaettavaa, että tänne tulisi kirjoittelemaan. Itse en tykkää lukea sellaisia blogeja, joissa on vaan parilla sanalla jotain tyyliin:

"Moi. En jaksa kirjoittaa. Kävin juoksemassa. Moikka."

Noita tuollaisia blogeja näkyy aika paljonkin. Itse tykkään lukea pitempiä ja sisällöllisempiä juttuja. Ja kivahan se on, että blogeissa höpötellään muustakin kuin pelkästään laihduttamisesta ja kaloreista. Terveys, liikunta, ruoka, työ ja sosiaalinen elämähän kuuluu meidän jokaisen laihduttajan arkeen. Niitä asioita on kiva lukeakin. :)

No joo. Se siitä mielenkiintoisuus-avautumisesta.

Olen pyhittänyt tämän viikon hyvälle ruualle ja liikunnalle (tosi hyvä yhdistelmä). Minulla oli alkuviikosta vieraita, joten se kostautui sitten hullulla herkuttelulla ja välipäivällä liikunnasta. Mutta tosiaan. Liikunnassa väliin siis jäi ainoastaan keskiviikko, koska silloin olimme vieraitteni kanssa huvipuistossa. Toisaalta huvipuistossa tuli kyllä käppäiltyä koko päivä ja taisi se sykekin nousta hieman laitteissa hurvitellessa. ;) Njääh. Turhaan yritän seivata. Keskiviikko oli siis urheiluton. Mutta muuten kyllä olen ollut joka päivä liikenteessä.

MA 55min juoksulenkki
TI 30min juoksulenkki
KE välipäivä
TO 1h juoksulenkki, kuntosaliharjoittelu 45min, venyttely 45min
PE pyöräilyä 1h 45min, juoksua 15min, kuntosaliharjoittelu 45min, venyttely 45min

TULOSSA VIELÄ (toivottavasti pysyn ruodussa ja tämä toteutuu)
LA pyöräilyä 1h 45min, juoksulenkki 30min, venyttely 30min
SU 45min juoksulenkki, venyttely 30min

Että sellainen viikko. Ajattelin nauttia vielä runsaasta liikunnasta ennenkuin täysipäiväinen työni alkaa. Maanantaista lähtien on näin liikunnantäytteisiä päiviä vaikeaa toteuttaa. Mutta ilman muuta haluan jatkaa juoksemista ja punttitreeniä! :)

Kuten liikuntakattauksestani huomasitte, pyrin liikkumaan mahdollisimman monipuolisesti. Pyrin sisällyttämään liikuntaviikkooni runsaasti aerobista liikuntaa (kunnon kohotusta), lihaskuntoa (kiinteyttä) sekä venyttelyä (sulavuus). Mielestäni nämä kolme asiaa ovat erittäin tärkeää muistaa liikkuessaan ja kuntoillessaan. Vaikka olenkin nyt käynyt punttisalilla ainoastaan pari viikkoa, olen kuitenkin jumppaillut lihaskuntoa kotona koko projektini ajan. Tässä pienet esittelyt näistä minulle tärkeistä ja rakkaista liikuntamuodoista, joiden avulla olen tavoitteeni saavuttanut.



JUOKSU (wikipedia)
Juoksu vahvistaa sydänlihasta, kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistöä sekä alentaa verenpainetta. Juoksun jälkeisen palautumisen aikana aivot erittävät elimistöön endorfiiniä, mikä aiheuttaa rentouden tunteen.



KUNTOSALIHARJOITTELU (kehonrakennus.org)
Kuntosaliharjoittelu on kehittävä ja terveyttä ylläpitävä liikuntamuoto kaikille perusterveille liikkujille. Lajin hyötyjä ovat mm. lihastasapainon parantuminen, kunnon kohoaminen sekä yleinen fyysinen ja myös psyykkinen hyvinvointi.



VENYTTELY (punttis.net)
Venyttely vähentää nivelten, lihasten ja jänteiden vahingoittumisriskiä, lihaskipuja ja -jäykkyyttä. Venytellessä fyysinen terveys paranee, sekä liikkuvuus lisääntyy. Ellei todella omaa harvinaisen suppeaa liikuntataustaa, niin yleisesti ottaen voidaan sanoa, että kuka tahansa pystyy saamaan lihaksistaan, aktiivisilla usein suoritetuilla venytysharjoituksilla, notkeat ja venyväiset.

Näihin kuviin ja tunnelmiin siis. Hyvää viikonloppua ja olkaapa kiltisti. ;)

5 kommenttia:

  1. mä en taas tykkää ollenkaan blogeista joissa on pitkät pätkät kirjotuksia. pitää olla ite otettuja kuvii ja jotain tekstiikin. tästäki jaksoin lukee ton alun, mut sit katos fiilis. nuo kuvat on jo niiiin nähty!! mutta meitä on moneen junaan. joka leikin alottaa sen myös kestäköön

    VastaaPoista
  2. Ohoh Viltsu. Kiitos rakentavasta kommentista. Valitettavasti oma blogisi ei nyt hirveästi vakuuta, mitä tulee mielenkiintoisiin teksteihin ja itse otettuihin kuviin. :D

    Mutta niinhän se on, että meitä on moneen junaan ja itse henkilökohtaisesti pidän huolellisesti tehdyistä ja AJATUKSELLA kirjoitetuista blogeista. Niissä on jotain järkeäkin. :)

    Mutta onnea omalle blogillesi.

    VastaaPoista
  3. hähäääää eipä oos enään, piti kato tehä joku joilkii ei vois laittas viestii muutes, mut onnistuha se ilimankii. tässä blogissa jos missä on ajatuksella kirjootettui juttui, näis on sitä sisältöö ja elämän eliksiirii, jes!

    VastaaPoista
  4. Itselläni jää venyttely aivan liian vähään...
    Pitää yrittää tehdä parannus tuossa asiassa.
    Mahtavat urheilut!

    VastaaPoista
  5. Minusta on kivointa lukea blogeja, joissa ihmiset ovat onnistuneet hyvin laihdutusurakassa. Sun juttuja on kiva lukea kun homma on hanskassa ja vielä terveellä tavalla, jatka samaa mallia:)

    VastaaPoista