keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Eilinen juosuennätys ja aineenvaihdunnan supervauhti!



Huhhuh kuulkaas. Nyt ollaan jo niin lähellä tavoitetta, että hirvittää. Eilen pidin "kitupäivän" ihan tarkoituksella, koska viikonlopun jäljiltä oli taas huono omatunto. Söin viikonloppuna nimittäin sipsejä, pizzaa, rullakebabin puolikkaan ja join alkoholia. Hmph. Aina noi herkuttelut menee överiksi, vaikka kuinka yrittää. Juhlissa on vaikea vastustaa niitä herkkuja. Ja seuraavat juhlat onkin heti lauantaina kun päräytän Helsinkiin serkun lakkiaisiin. Muttamutta. Onhan se tullut jo moneen kertaan todistettua täällä, ettei niillä viikonloppuherkutteluilla ole tätä projektia kaadettu. Ihme juttu, mutta totta. :)

Tosiaan söin eilen aika vähän yhteensä n. 800kcal. Kuvittelin, että olisin ollut ihan poikki illalla, mutta lähdin kuitenkin lenkille. Ilta oli mahtava ja auringon lasku täytti koko taivaan. Juoksin ja juoksin. Ajattelin aluksi juosta vain puoli tuntia, mutta sitten päätin tehdä vielä hieman pidemmän lenkin. Kun olin päässyt tämän pidemmän lenkin loppuun, minua ei vieläkään väsyttänyt. Vedin siis vielä pari kilometriä siitäkin ylimääräistä. Olo oli kuin Forrest Gumpilla. Olisin voinut juosta vaikka kuinka pitkään. :D Heh. Kotiin päästyäni laskin matkan ja se teki 8,5km. Oma tämän kesän ennätykseni!! Jeih! Mä en edes tajua, miten se juokseminen tuntuikin niin helpolta eilen. Oliko viikonlopun herkuttelut antaneet niin paljon energiaa? Vai löysinkö vaan hyvän juoksurytmin? Noh. Jokatapauksessa lenkki oli ihan mahtava ja taidampa yrittää sitä 10km jo ensi viikolla. :)

Olen nyt paljon pohtinut tätä painonpudotusta. Hassua, että painoni pyöri silloin viikkotolkulla 68-69kg paikkeilla. Ja sitä aikaisemmin paino halusi pyöriä 71-72kg paikkeilla. Nyt kun pääsin tuon 68kg yli, on paino tippunut tasaiseen tahtiin ja HELPOSTI. Mikähän siinä on? Olenko saanut pidettyä aineenvaihduntaa käynnissä? Vai sopeutuuko kroppa nyt viimeinkin tähän laihempaan olemukseen, eikä yritä lihottaa minua tahtomattani? Muistan nimittäin kun olin teini-ikäinen, niin painoni pysyi AINA samana. Vaikka olisin syönyt mc donaldsissa viisi kertaa päivässä, olisi painoni aina pysynyt samana. Voiko siis kroppa "tykätä" jostain tietystä painosta enemmän ja silloin se pyrkii pitämään painon siinä? Mistä näistä nyt tietää. Mutta olen vaan nyt ihmetellyt tätä tasaista painonpudotusta, jonka perään haikailin silloin kun paino jumitti viikkoja.. Ja nyt kun olen lähellä tavoitetta, paino haluaa tippua ja tippua vaan. Outoa.

Mutta joo. En valita. Ihmettelen vaan, että tällä laihduttamisella vaan ei ole YHTÄÄN logiikkaa.. :D Antaa painon vaan tippua jos on tippuakseen..

Eli nyt viralliseen tavoitepainooni on matkaa ainoastaan 0,3kg!!!! Painoindeksi 20,7. Tällä hetkellä on sellainen olo, että voisin laihduttaa vielä hieman lisääkin. Pelkään, että jos jätän painon tuohon viralliseen tavoitteeseen, niin parin viikon päästä se on taas 65kg.. Eli aion siis nipistää tuosta 63kg:sta vielä 1-2kg pois. Mutta en ota niistä parista kilosta mitään stressiä. En aio laskea enää kaloreita, vaan syön terveellisesti ja muistan maalaisjärjen herkutteluissa.. :) Joten painosta STRESSAAMINEN loppuu kun saavutan tuon 63kg. :)

Nyt siis vielä eiliset syödyt
Bran flakes + rasvaton maito
Ruispala (oivariini, kinkkumakkara, juustosiivu)
Muna
2x ruispala (ketsuppi, tonnikalaa, juustoa)
Raejuustoa 200g
Bran flakes + rasvaton maito
________________
yht. 800kcal





Kuvien linkit
Linkki
Linkki

6 kommenttia:

  1. Paljon onneeaavaa, paljon onneeaavaa <3

    Aivan mahtavaa ja tsemppiä elämässä eteenpäin. Oon niin mielettömän onnellinen sun puolesta!

    Itellä on jumi nyt tässä 69-70kg:ssa. Veikkaan kuitenkin, että parin viikon sisällä lähtee putoamaan taas. Koitan olla ottamatta stressiä, koska se hidastaa painon pudotusta entisestään.

    Ihanaa, ihanaa vielä kerran sun mahtavasta projektin kulusta. Itsekuri on säilynyt paremmin kuin monella muulla! Saat olla ittestäs tosi ylpeä ja varmasti oletkin :).

    Ootko kokeillu laittaa päälle vaatteita, jotka ennen oli just hyvät?

    VastaaPoista
  2. Kiitos Giltsu-kulta. :) Nyt tuntuu, että aika on mennyt tosi nopeasti, mutta kyllä mä muistan ne murheen alhot, jolloin koko projekti tuntui ihan perseeltä.. Mutta varmana tärkein apu niihin murheisiin on se itseluottamus. Jaksaa uskoa, että kyllä se siitä lähtee putoamaan. Ja itselläni oli tämän projektin aikana yhteensä kolme ihan ÄLYTÖNTÄ jumia. Ne masensi, mutta onneksi niistä pääsi kuitenkin yli. :)

    Tottapuhuen lähes koko vaatekaappini on mennyt uusiksi. Jotkut vanhat "laihuusvaatteet" käyvät (parit kaprit ja parit shortsit), mutta monet vaatteet on nyt laihtumisen takia jäänyt täysin kaapin pohjalle.. Täytyy varmaan käydä ostamassa jotain uusia vaatteita! :D

    Mutta matka jatkuu vielä.. Juhannukseen on vielä aikaa..

    VastaaPoista
  3. Mahtava juoksu ja vielä niin uskomattoman vähillä kaloreilla!

    Voiko olla ihanampaa syytä uusia vaatekaappinsa sisältöä kuin laihtuminen!!

    VastaaPoista
  4. Wau, uskomatonta tosiaan, miten hienosti sulla on hurahtanut paino vielä alemmaksi. Nauti shoppailusta, se on aivan järjettömän ihana tunne kun mahtuu pienemmät ja pienemmät vaatteet päälle. Nimimerkillä tänään taas vähän shoppaillut:D

    VastaaPoista
  5. Onnea! Tuun taas lukemaan tätä sun blogia, jotta voisin saada siitä vähän inspistä mun laihdutukseen :)

    VastaaPoista
  6. Ihanaa, että voin olla muille inspiraatioksi, koska ilman sitä muiden blogien antamaa inspiraatiota en olisi nyt näissä kiloissa. Yksin ei pärjää. Ei elämässä, eikä näkköjään laihduttamisessa.. ;)

    VastaaPoista