keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Punttitreeniä ja kasvissosekeittoa!

Hyvää iltaa arvoisat lukijani. Tänään onkin ollut hullun kiire päivä, vaikka työpäivä olikin lyhyt. Kun työpäivä loppuu jo kahden aikaan iltapäivällä, se tarkoittaa sitä, että on aikaa hoitaa kaikkia muita asioita kaupungilla. Siispä kävin salilla, kaupassa, vaihtamassa sykemittarin vyöhön patterin ja maksoin laskuja. Että koko vapaa iltapäivä menikin sitten ympäri kaupunkia juostessa ja kauppakasseja kantaessa. Ainoa asia mikä piristi oli se, että tiesin saavani aimo annoksen hyötyliikuntaa! :D

Salilla toteutin poikaystäväni tekemän treeniohjelman nro.1 YLÄVARTALO
- Ensin lämmittelin (vaikka lämmin olikin jo siitä kaikesta kaupungilla talsimisesta) hieman juoksumatolla.
- Sitten aloin tekemään olka-hartia-ojentaja - ohjelmaa ensin vapailla painoilla ja sitten laitteilla. Poikaystäväni kehotti, että liikkeitä kannattaa tehdä työntävänä sekä vetävänä ja vielä siten, että kaikkia näitä lihasryhmiä treenaa kahdella eri liikkeellä.
- toistoja oman jaksamisen mukaan kolme sarjaa 18-16-14 TAI 16-14-12. Toistot on hyvä tehdä sellaisilla painoilla, joilla JAKSAA tehdä nuo kaikki kolme sarjaa. Tietysti sarjat kuuluu myös TUNTUA jossain. Monen liikkeen kohdalla tuo viimeinen sarja meinasi jäädä vajaaksi, mutta onnistuin kuitenkin saamaan sarjat loppuun. :)

Lisää treeniohjelman numeroista 2 ja 3 sitten kun pääsen niitä toteuttamaan. Jos joku haluaa tietää treeniohjelmista lisää ja ehkä myös kuvia havainnollistamaan liikkeitä, niin voin ilomielin tehdä pidemmän postauksen liittyen pelkästään näihin treenijuttuihin. :)

Mutta nyt muihin asioihin. Olen pitkään jo halunnut kokeilla tehdä kasvissosekeittoa itse. Minulla on olemassa tehosekoitin ja sauvasekoitinkin, mutta olen tehnyt niillä lähinnä pirtelöitä, drinkkejä ja joululaatikoita. Siispä sosekeitot kotikeittiössäni ovat olleet minulle täysin vieras alue. Päästin nostaa tänään kissan pöydälle ja korjata asian. Siispä ostin kaupasta ihania tuoreita vihanneksia ja TEIN VIHDOIN SOSEKEITOA OMILLA PIKKU KÄTÖSILLÄNI! Koska postailin lohireseptiäkin, niin päätinpä nyt postailla sosekeittoni reseptin tänne. Keitosta tuli mielestäni erittäin hyvää. Tietysti halusin tehdä mahdollisimman kevyttä keittoa, joten täyskermat, voit ja suola saivat jäädä kaupan hyllylle. Mutta reseptiähän saa toki muutettua aika helposti oman maun mukaiseksi. Tässä kuitenkin hyvät puitteet herkulliselle keitolle. Jokainen lisäilköön mausteita mielitekojen mukaan. :)


______________________________________

KESIKSEN KESÄSOSE (3-4 annosta)

- 6 porkkanaa
- puolikas kukkakaali
- puolikas parsakaali
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- arla 5% ruokakerma
- muutama lehti tuoretta basilikaa
- ripaus valkopippuria
- (vinkki: 3rkl raejuustoa valmiin keiton joukkoon)

HUOM! Yhden annoksen hinta ainoastaan 0,95e!



- Paloittele vihannekset ja sipulit
- Aloita keittämällä ensin porkkanoita n. 10min. Porkkanat kypsyvät hitaammin kuin muut vihannekset. Lisää sitten muut vihannekset ja sipulit joukkoon.
- Mitä vähemmän vettä keitoksessa, sitä parempi. Kun vihannekset ovat pehmeitä, kaada ylimääräinen vesi pois. Vettä saa kuitenkin jäädä kattilan pohjalle hieman.
- Soseuta (itse käytin sauvasekoitinta)
- Lisää kerma ja pieneksi paloitellut basilikan lehdet + loput mausteet.
- Kiehauta vielä levyllä
- VALMISTA TULI!
- Itse lisäsin keittooni raejuustoa, joka oli kyllä tosi hyvä veto! NAMS!



Yhden annoksen ravinto-arvot suurin piirtein:
Hiilihydraattia 12g
Rasvaa 3g
Proteiini 7g
YHTEENSÄ 130kcal

Todella kevyt, mutta täyttävä ruoka. :)


__________________________________________

Tulikin nyt tällainen ruuantäytteinen postaus. Lisäsin tuohon sivupaneeliin oman osion resepteilleni. Toivottavasti ette kyllästyneet kuoliaaksi tai järkyttynyt mun huonolaatuisista kuvista. :D

Nyt hyvää yötä!

tiistai 27. heinäkuuta 2010

Kunnon kohotusta ja yleisurheilun EM kisoja!



Heipähei taas. :)

Tulin taas tänne hieman päivittelemään, koska tällä hetkellä on ihan mielettömän hyvä fiilis! En ole stressaillut syömisistä ollenkaan, koska olen jaksanut liikkua. Kävin eilen 40min juoksulenkillä, jonka jälkeen tein lihaskuntoa (vatsat, selkä, punnerrukset) ja venyttelin 20min. Olo oli koko päivän mitä mainioin! Koko päivän kruunasi se, että teimme poikaystäväni kanssa herkkuruokaamme: aurajuusto-tomaatti-uunilohta fetasalaatin kera. Toi on vaan NIIN HYVÄÄ! Ja myös suht terveellistä. :)

_________________________________________

Tässä reseptiä jos joku haluaa kokeilla:

Lohifilee
Pari tomaattia
Aurajuustoa (mieluiten kevytversio)
Suolaa & Kalamaustetta

- Asettele lohifile pellille
- Viillä kalaan viistosti viiltoja ja asettele viiltoihin tomaattisiivuja ja aurajuustosiivuja
- Mausta oman maun mukaan (sitruunapippurikin käy)
- Paista lohi uunissa 175-200C ja 25-30min (sillee, että kala jää mehukkaaksi)
- lisukkeeksi sopii myös esim kermaperunat, mutta koska itse en suosi perunaa, niin pelkkä perus fetasalaatti käy loistavasti!

________________________________________

Kävin myös tänään lenkillä ja kokeilin uutta tyyliä. Yleensä aina juoksen samaa vauhtia ja tasatahtia. Nyt kun juokseminen sujuu jo ilman veren makua suussa, alkaa tuo tasatahti tuntua tylsältä pitemmän päälle. Siispä päätin kokeilla miltä tuntuu intervallijuoksu. Kokeilin sellaista, että joka viides minuutti juoksin aina nopeammin. Eli ensin neljä minuuttia normivauhtia (n. 10km/h) ja sitten viides minuutti nopeammin (n. 12km/h). En ole nyt varma noista vauhdeista, mutta ymmärrätte varmaan idean. Itseasiassa 40 minuutin lenkki tuntui paljon mielenkiintoisemmalta kun nopeutta vaihteli. Suosittelen muitakin kokeilemaan tällaista systeemiä. Sen lisäksi, että lenkki tuntuu mielekkäämmältä, kuntokin kohoaa PAAAAALJON enemmän. :)

Niin ja tänäänhän alkoi yleisurheilun EM-kisat. Aikookos joku muukin seurata kisoja kuin minä? Jalkapallosta en perustanut sitten YHTÄÄN, mutta yleisurheilu on kyllä ihan katsottavaa urheilua. Sitäpaitsi kisoja katsoessa saa varmaan uutta motivaatiota omaan treeniin! :) Tänään tulee vielä miesten 20km kävely, juoksujen karsintoja ja moukarinheittoa. Siispä penkkiurheilemaan!



Kuvien linkit
Linkki
Linkki

sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Alkoholiton viikonloppu ja punttitreeni!



Heipähei mussukat! Ja tervetuloa ihan uusi lukija! Jee! :)

Nyt on sitten viikonloppu taas takana. Ja periaatteessa viikonloppu oli erittäin onnistunut, koska emme lähteneet poikakaverin kanssa baanalle, vaikka olisin voinut lyödä siitä vaikka vetoa. Vietimme kuitenkin ihanaa pariskunta-aikaa kahdestaan ja tutustuimme myös kultturelliin elämään. Kävimme ravintolassa syömässä ja teatterissa. Ihanaa. Söimme hyvin ja yritin olla stressaamatta mitä suuhuni pistän, koska olen huomannut, että poikaystäväni on aika turhautunut kalorilaskuihini ja herkuttelumorkkiksiini. Itseasiassa kävimme myös pitkän keskustelun aiheesta. Poikaystävä sanoi, että laihtumisen myötä minusta on tullut ärtynyt. Selitin, että ruuan terveellisyyden/määrän/laadun mietiskely rasittaa pientä päätäni aika ajoin. Poikaystävä siihen täräytti, että "jos olet laihana äkäpussi, niin minulle tulee ikävä sitä painavempaa sinua!".. Ja tuon kuullessani tajusin jotain todella tärkeää. Olen ollut itsekäs. Olen paasannut ja jauhanut puoli vuotta laihdutuksesta, ruuasta sekä liikunnasta rakkaalleni ja olen TÄYSIN unohtanut sen, että minun täytyy pitää huolta myös suhteestamme. Itseasiassa minulla on ikävä niitä ihania sohvaperuna-iltoja, jolloin upotimme vuorotellen rasvaisia sipsejä dippikastikkeeseen ja nauroimme elokuvalle. Laihtumisestani huolimatta haluan kokea vielä niitä iltoja jatkossakin. Haluan!

Siispä nyt yritän unohtaa kalorilaskennat ja ottaa välillä rennosti. Ja koska liikunta on elämäni yksi tärkeimmistä pyörittäjistä, aion panostaa nyt enemmän siihen. Jos jaksan liikkua monipuolisesti ja pitää kunnostani huolta, ei minun tarvitse stressata niin paljoa syömisistäni. Kunhan pidän ruokavalion 85% terveellisenä ja liikun säännöllisesti, niin luulisi painon pysyvän hyvällä mallilla. Tämä on suunnitelmani. :) Poikaystävänkin hermot säästyvät.

Siispä suuntasimme tänään poikaystävän kanssa punttisalille. Juoksin ensitöikseni cooperin testin juoksumatolla. Tuloksena n 2400m. Ihan hyvä matka, vaikka olisin kyllä PYSTYNYT juoksemaan kovempaakin. En vaan uskaltanut lisätä vauhtia, koska pelkäsin kaatuvani ja lentäväni päin seinää! :D Pitää siis ehkä juosta se uudestaan jossain OIKEASTI. Poikaystäväni on kova kuntosalitreenaaja. Hän on itse treenaillut enemmän ja vähemmän viimeisen viiden vuoden aikana. Joskus jopa päivittäin. Sen takia pyysinkin häntä tekemään minulle punttisaliohjelman, jota alan nyt syksyn aikana noudattamaan. Siitä sitten lisää seuraavissa teksteissä. :)

Mutta näin on kuulkaas näreet nyt. Pitäähän sitä aina jotain projektia olla ja nyt olisi tavoitteena saada ne lihakset näkymään kun läskit on kerran saatu kuorittua pois. ;) Löysin jopa pari inspiroivaa lihas-kuvaa netistä.

Miltäs kuulostaa?




Kuvien linkit
Linkki
Linkki

torstai 22. heinäkuuta 2010

Taistelu mielitekoja vastaan...



Voivoi kuulkaas. Kesä tekee kyllä tepposet painonhallinnalle mikäli antaa mielihaluille vallan joka päivä. Eilen söin kaksi grillimakkaraa ja yhden vartaan + sipsejä. Tänään en ole mitään muuta tehnytkään kuin ajatellut ristikkoperunoita. ONNEKSI pystyin ohjaamaan pyöräni tangon töistä suoraan kotia kohti, enkä poikennut ostamassa niitä pirun perunoita. Kesällä herkkuja on niin pirun vaikeaa vastustaa!

Olen keksinyt "hyvän" tavan pitää kaloreita kurissa sellaisina päivinä kun tiedän herkuttelun olevan väistämätöntä. Homma on simppeli: jos tiedän etukäteen, että on odotettavissa grillibileet, ravintolaruokaa tms, yritän pitää päivän muut kalorit mahdollisimman alhaalla. En paastoa, mutta syön kevyemmin ennen herkuttelua. Näin onnistun "säästelemään" päivän kalorimäärää herkkuihin. Tietysti siinä on vaarana, että sitten bileissä tulee vedettyä ihan överisti ruokaa napaan, mutta toisaalta voi olla, ettei sitten jaksakaan ahmia yli. Riippuu ihmisestä varmaan, mutta minulla tämä systeemi on toiminut suht hyvin.

Lisäksi harrastan tätä ARKI-VIIKONLOPPU - erottelua. Eli arkena kärvistelen ja syön mahdollisimman kevyesti ja terveellisesti. Viikonloppuna kun näemme poikakaverin kanssa "elämme herroiksi" ja teemme hyvää ruokaa sekä nautitaan elämästä. Tämä erottelu on osoittautunut hyväksi, sillä HYVÄÄ ON MUKAVA AINA ODOTTAA. :)

Mitä keinoja teillä on painossa pysymiseksi tai painonhallinnassa? Itselläni on ainakin nyt loppunut se jatkuva kaloreiden laskeminen ja ruuasta stressaaminen. Mutta toisaalta herkuttelujen jälkeen sitä aina miettii, että mitä jos paino lähteekin nousemaan holtittomasti. Minulla ei ole ainakaan tarkoitus JOJOILLA yhtään enempää. Haluan pitää painoni sen 63kg alapuolella vaikka mikä olisi. Jojoilukierteeseen en halua, vaikka herkkupäiviä itselleni sallinkin.

Mutta onneksi jätin tänään väliin ne ristikkoperunat, vaikka vieläkin ajatus noista rasvapommeista hautuu takaraivossa. ;)

Linkki

tiistai 20. heinäkuuta 2010

Sohvailua ja sisustusta..



Hyvää iltaa arvoisat lukijani! Taas se viikonloppu meni hujauksessa poikaystävän seurasta nauttiessa. Olikin taas hyvän ruuan ja toiminnan täytteinen viikonloppu. Täytyy nyt kyllä myöntää, että syömisten puolesta viikonloppu meni täysin överiksi! Tuli syötyä KOLME kertaa ulkona: kiinalaista, lounasbuffettia ja sitten hesburgerit. Ja siihen lisäksi vielä herkuttelut: chilipähkinöitä, raparperipiirakkaa, raparperikiisseliä, hieman suklaatia ja nachoja. Hmph! Miten se nyt menikin niin? Onneksi en nyt enää aktiivisesti laihduta, joten säästyin pahemmalta itseruoskinnalta. Mutta täytyy kyllä myöntää, että hieman hävettää. Onneksi nyt on taas arki ja ruotuun palaaminen.

Kävin tänään taas juoksulenkillä, joka itseasiassa tuntui todella hyvältä tuon viikonlopun jälkeen. Huomenna sitten on taas tiedossa 2x 15km pyöräily töihin. Hyvinhän tämä viikko alkaa: tavoitteena siis turvotuksen poistaminen liikunnan avulla! :)

Sain tänään kämppääni uuden sohvan. VIIMEIN. Olin odotellut sitä kuin kuuta nousevaa jo kuusi viikkoa. Sain sen itse koottuakin. 6 isoa pulttia vaati monet lentävät perkeleet. :D Naapurit varmaan ihmettelivät kauheaa kolinaa ja ärräpäitä, joita kämpästäni kuuluivat. Mutta nyt se on koottu ja IHANA! Aionkin tänään löhöillä siinä ja nauttia VIIMEINKIN valmiista kämpästä. Jei! :)

Nyt nautiskelemaan! (ilman herkkuja)

Kuvan linkki
Linkki

perjantai 16. heinäkuuta 2010

Sporttista huomenta!



Huhhuh. Tämä helle on sitten kummallinen juttu. Saa kropan ja pään aivan sekaisin. Olen ollut kovin ärtyisä nyt muutaman päivän ja syy voi olla monissa asioissa. Ensinnäkin tämä kuumuus ja HIKISYYS! Hiki suorastaan öllöttää minua nyt. Hikeä valuu ja tihkuu ja sitten se hiki jää iholle limaantumaan. Ja olo on koko päivän aamusta iltaan limainen. Yyh. :S Tietysti on ihanaa, että kesä on kauneimmillaan ja että säät suosivat, mutta tämä HIKI pistää kyllä öllöttämään pitemmän päälle. En ymmärrä sellaisia ihmisiä, jotka asuvat jossain maassa, jossa on aina näin kuuma kesät ja talvet. Huhhuh! Kävin äsken juuri viilentävässä suihkussa ja TAAS HIKI VALUU..

Toinen ärsyttävyyskynnystä koetteleva asia on tämä savuton elämä, jota olen viettänyt tässä nyt jo viikon. Okei, pari olen polttanut kaverin tarjoamana, mutta tänään on viides täysin savuton päivä. Viisi päivää näköjään ottaa jo koville ja koettelee kärsivällisyyttä. Tiedän, että tulen vielä polttamaan kun seuraavan kerran lähden juopottelemaan (en ole muuten juopotellutkaan juhannuksen jälkeen), mutta arkipolttaminen on nyt loppu kertakaikkiaan. Ostin tänään nikotiini-inhalaattorin apteekista. Ajattelin, että se helpottaisi tätä henkistä ärsytystä edes hiukan. Saa nähdä toimiiko. Jotkut sanovat, että neljäs tupakoimaton päivä on pahin, joten ehkä olen jo voiton puolella. Katsotaan kuinka käy. :)

Uuh, tätä hien määrää..

Niin. Ja sitten kävin tänään vaa´alla aamulla. Helle on turvottanut minua paljon nyt viime päivinä ja paino on pyörinyt siinä 62-63kg tienoilla. Mutta tänä aamuna se olikin tasan 61kg!! Ja painoindeksini on nyt virallisesti alle 20, eli 19,9. Hassua, että yhtäkkiä sitten turvotuksen jälkeen paino tipahtaa. Noh. Pitää nyt tarkkailla tätä painoa kuitenkin pienellä varauksella, koska tämä helle saa nesteet kyllä heittelehtimään hurjasti!

Seuraavaksi aionkin tehdä itselleni raikkaan salaatin. Sekaan heitän fetaa, raejuustoa ja kananmunaa. :)

Sitten töihin.

Kuvan linkki
Linkki

sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Vielä muutama tunti ja sitten mökille!!! :)



Nonniin. Tulin nyt päivittelemään tällaisen pikaisen päivityksen. Olen nimittäin lähdössä tässä kohta kaupungille muutamaksi tunniksi ja illalla kuuden jälkeen lähden ajamaan 250km itään kesämökille. Vanhempani siellä jo kovasti odottelee, mutta en millään viitsisi lähteä tällaisella helteellä ajamaan päiväsaikaan. Illalla on miellyttävämpää ajaa, koska silloin on jo hieman viileämpi. Kuitenkin ennen klo 19 olen jo kovaa vauhtia menossa. Ihanaa. :)

Pienenä aina vihasin mökille menemistä, koska jouduin aina olemaan siellä yksin. Kyllähän äiti aina yritti keksiä kaikkea kivaa tekemistä, mutta silti ikävä oli liian kova kavereiden luokse. Mutta nyt aikuisena on itseasiassa ihan mukavaa päästä arkirutiineista ja kaupungista pois hetkeksi maalle. Siellä on jotenkin rauhallista ja päivärytmi aivan erilainen kuin täällä. Mökillä rutiineihin kuuluu uinti, aamukahvi, lounas, taas kahvi, taas uinti, ehkäpä marjojen poimiminen, kauppareissu, jäätelö, sauna ja uinti sekä illallinen. Ihanaa leppoisaa maalaiselämää.. Yritän kuitenkin päivärytmiin sovittaa hieman kävelylenkkiä ja kirjan lukemista. ;)

Mutta nyt on jo kiire. Heipsan lukijat! Nauttikaa helteistä! :)


Kuvan linkki
Linkki

lauantai 10. heinäkuuta 2010

Ihana aurinko ja liikunta!



Heipähei taas lukijat. Nyt on tämän viikon pyöräilyt pyöräilty. Yhteensä kertyi pyöräilyä yli 90km! Voipi olla, että kilometrit jopa lähentelevät 100km, koska olen pyöräillyt myös jonkun verran kaupungilla lyhyempiä matkoja. Mutta joo. Virallinen viikon pyöräilysaldo on siis tuo 90km. Aikamoinen määrä! Mutta kyllä täytyy myöntää, että alapää on nyt hieman hellänä tuosta kovasta pyöräilystä. Satula ei ole mikään hirmuisen ergonominen kapistus ainakaan naisille. :S Noh. Mutta seuraavat pyöräilyt vasta torstaina, joten voin lepuuttaa persaustani siihen saakka. :D

Ajattelin vielä huomenna käydä lenkillä, mutta sitten lähdenkin mökille ja pidän pari liikuntavapaata päivää. Ehkä voisin korkeintaan käydä kävelyllä tai jotain muuta rentoa, mutta lenkkeillä en aio. Mökillä täytyy ottaa aurinkoa, relata ja syödä hyvää ruokaa. Ajattelin jopa ehdottaa vanhemmilleni, että tekisimme lettuja. Nams! Enpä ole aikoihin maistanut kunnon muurinpohjalettua. Siitä on varmasti vuosi aikaa! Ehkäpä siellä mökillä uskallan sellaista herkkua maistaa jälleen. :)

On todella vaikeaa olla laskematta kaloreita ja olla paniikissa jokaisesta suupalasta. Herkutteluista tuntuu tulevan vieläkin huono omatunto. Olen nyt saavuttanut tavoitepainoni, mutta silti vahtaan syömisiäni koko ajan. Ehkä tämä ajan mittaan helpottaa. Ehkä pelkään sitä, että käy taas kuten aikaisemminkin: yhtäkkiä huomaan painavani 77kg! :o Sitä ei kyllä enää saa tapahtua. Helpostihan tuo paino on alle 63kg pysynyt, mutta tämä helle tuntuu turvottavan ja keräävän nesteitä hirmuisesti! Koko ajan kiristää, puristaa ja hiostaa joka puolelta. Mutta toisaalta kesä on nauttimista varten, eikä stressailua varten. Täytyy OPPIA olemaan stressaamatta syömisestä. Ei yksi jäätelötöttörö tai raparperipiirakan pala kaada maailmaa. :)

Nyt menen katsomaan telkkaria ja syön pari Nellie Dellies - lakua siinä samalla.. :)

Kuvan linkki
Linkki

torstai 8. heinäkuuta 2010

Pikapäivitys..

Päivittelen tässä pikaisesti ennenkuin lähden pyöräilemään töihin. Kyllä, kello on 05:15.. Hullu pyöräilijä aloittaa taas kohta matkansa.. Heh. :D

Mutta asiaan. Niin. Paino oli nyt aamulla 62,5kg. Eli paino on pysynyt mukavasti alle 63kg, vaikka poikaystävän kanssa tulikin grillailtua ja syötyä herkkuja. Ehkäpä kroppani alkaa jo tottua ylläpitämään pienempää painoa. Kuka tietää.

Mutta nyt polkemaan! :)

keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Kauhee toi ukkonen!



Huhhuh mitkä jyrinät. Eilen illalla oli hirmuinen myrsky, ukkonen paukkui ja salamat valaisivat koko taivaan. Nyt aamulla sama juttu. Heräsin kauheaan jyrinään ja pamahteluun. Oon ehkä raukkis, mutta ukkonen hieman pelottaa. Toisaalta ukkosilmalla on kiva olla lämpimässä sisällä ja pelata vaikkapa korttia tms. Mutta jos vaikka kesken juoksulenkin iskisi kauhea myräkkä, niin olisin ihan paniikissa ulkona. Hui kauhea! Tykkäättekö te ukonilmasta?

Kävin tänä aamuna taas lenkillä. On kiva lenkkeillä täällä poikaystävän luona erilaisissa maisemissa. Olen jo niin lopenkyllästynyt vakioreitteihini kotona, että lenkkeily kokonaan toisella paikkakunnalla piristää kummasti juoksulenkkejä. Tänäänkin 6km meni että hujahti. Ja itseasiassa juokseminen viileässä sateen piiskaamassa luonnossa ukonilman jälkeen oli mukavaa. Luonto tuoksuu hyvältä sateen jälkeen.

Olenkin nyt todella tyytyväinen liikuntasuorituksiini tällä viikolla. Seuraavana kolmena päivänä en juoksekaan, koska minulla on töitä ja se 30km pyöräileminen työpäivinä saa riittää urheilusta. Eli jos nyt oikein olen laskenut, niin tälle viikolle tulee yhteensä 2 juoksulenkkiä (1h), 1 juoksu-kävely-intervallilenkki (1h) ja 90km pyöräilyä (6h). Lisäksi vielä lihaskunnot (1,5h) ja venyttelyt (2,5h). Eli aikamoinen liikuntaviikko siis (yht 12h). Mikäs siinä jos energiaa ja aikaa riittää. :)

Liikunnantäytteistä kesäpäivää teillekin!

Kuvan linkki
Linkki

tiistai 6. heinäkuuta 2010

Lomailua poikaystävän kanssa..



Heipä hei lukijat. Olen ollut nyt parisen päivää lomalla poikaystäväni luona toisella paikkakunnalla. Ihanaa päästä hetkeksi pois arjesta ja kotoa. Tosin täällä on helpompi taas herkutella, koska poikaystäväni on oikea herkkuperä (sanan kaikissa merkityksissä). ;) Heh. Mutta huomenna on tarkoitus taas lähteä kotiin päin ja töihin. Tällainen parin päivän miniloma kyllä tekee todella hyvää! Poikaystävä on ollut puolestaan töissä päivät, joten saan päivällä puuhailla omia juttujani ja vaikkapa lukea kirjaa. Sitä tuleekin liian harvoin tehtyä kotona. :) Eilen esimerkiksi menin paikalliselle uimarannalle ottamaan aurinkoa ja lukemaan kirjaa. Ihanaa rentouttavaa kesäpuuhaa. Suosittelen kaikille!

Tänään ei aurinko paistakkaan täydeltä teholta kuten eilen, joten ajattelin käyttää ajan hyödyksi ja käydä lenkillä. Lenkkeilimme eilen n. 1h. Vuoroin juoksimme ja vuoroin kävelimme maaston mukaan. Täällä on sellaisia ylämäkiä, ettei niiden juoksemisesta tulisi kyllä yhtään mitään. :) Mutta joo. Ajattelin tosiaan hilpaista tässä kohta sellaisen puolen tunnin reteän lenkin, etten ihan laiskistuisi.

Mietin tässä eilen, että olen lisännyt nyt liikuntaa viikko-ohjelmaani erittäin runsaasti. Nyt jos todella jaksan pyöräillä aina töihin 30km päivässä ja muina päivinä jaksan käydä lenkillä, niin liikunnan määrä todellakin moninkertaistuu. Toisaalta nyt energiaa riittää enemmän kuin en enää kituuta ja laihduta. Tietenkin tarkkailen edelleen syömisiäni ja pakostikin niitä kaloreita tulee laskettua, mutta pyrin nyt pitämään itsestäni huolta enemmänkin liikunnan avulla. Liikunta tekee kyllä hyvän mielen. :) Yllätyksekseni sain kuulla, että koska asun opiskelija-asuntosäätiön kämpässä, saa asukkaat käyttää keskustan huippukuntosalia ilmaiseksi! Säätiö on nimittäin laittanut suuret rahat ja rakentanut loistavan kuntosalin keskustan liepeille. Siellä on kaikkia hienoja laitteita ja juoksumattokin! Nyt siis ei tarvi talvella enää itkeä, ettei pääse juoksemaan, koska voi aina mennä juoksumatolle. Jei!

Huhhuh. Kesä tuntuu menevän kyllä vauhdilla. Nyt kaikki nauttimaan lämmöstä ja jäätelöstä.. Muistakaa myös käydä lenkillä! :)

Kuvan linkki
Linkki

lauantai 3. heinäkuuta 2010

Pyöräily on huippua! :)



Moikka lukijat! Anteeksi blogihiljaisuuteni. Nyt on ollut kauhea stressi päällä ja selviytyminen juhannusriehasta. :) Oli muuten aika riehakas juhannus. Kolme päivää festareilla veti kyllä voimat totaalisen piippuun. Huhhuh. Mutta nyt olenkin jo palannut ruotuun ja päässyt taas liikunnan makuun. Päätin nimittäin alkaa pyöräilemään joka päivä töihin. Työmatkani on n. 15km, jonka olen yleensä aina ajanut autolla. Nyt kuitenkin päätin, että säästän luontoa ja kohotan kuntoa pyöräillen. :)

Tänään oli ensimmäinen päivä pyöräillen töihin. Aikaa meni 55 minuuttia suuntaansa. Aika paljon loppujen lopuksi, mutta syynä siihen on se, ettei pyörässäni ole vaihteita. Eli toisin sanoen aina kun tulee paha ylämäki vastaan, niin on pakko taluttaa. :D Ehkä jonain päivänä ostan hienon vaihteellisen pyörän, jolla on helpompi ajaa pitkiä matkoja. Mutta toisaalta kunto kohoaa ja lihakset saa töitä kun polkeminen on raskaampaa. ;)

Jeps. Mutta nyt on käytävä nukkumaan, sillä huomenna pitää lähteä pyöräilemään töihin jo klo 7:30. Lupaan postailla nyt taas useammin kun pääsen taas arkirutiineihin kiinni. :)

Ainiin. Ja paino on pysynyt alle 63kg huolimatta juhannuksen herkuttelut. Paino oli tänä aamuna 62,6kg. Jeei. Mutta nyt hyvää yötä.


Kuvan linkki
Linkki